Breaking: Magnussen til Mercedes

Konsekvenserne af Lewis Hamiltons skifte til Ferrari slår nu for alvor igennem. Således har Mercedes i dag offentliggjort George Russells nye teamkammerat hos Sølvpilene. Og det bliver en vis dansker.

Haas Saudi Arabien . Copyright MoneyGram Haas F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/4 2024 klokken 16:04

Rygterne har været sejlivede og kørt længe i F1-paddocken, men i dag løftede Mercedes endelig sløret for teamets kører-lineup fra 2025. Og denne gang bliver det med dansk islæt.

Således oplyser Mercedes AMG talsmand R. Anslirpa i en pressemeddelelse, at Kevin Magnussen bliver ny teamkammerat til George Russell. Aftalen træder i kraft, når eksverdensmesteren Lewis Hamilton forlader sølvpilene til fordel for Ferrari efter 2024-sæsonen.

Et blik ned over resultaterne i 2023, og ikke mindst i indeværende sæson, viser, at Mercedes har brug for en kører, der både kan angribe og forsvare sin position, hvilket er en væsentlig årsag til den opsigtsvækkende nyhed, indrømmes det i pressemeddelelsen.

Magnussen skal køre i denne bil i 2025.Magnussen skal køre i denne bil i 2025.
Copyright Mercedes AMG - Wolfgang Wilhelm


“Vi må bare erkende, at vi har brug for en kører, som formår at gøre sin bil bredere og samtidig gøre det på en måde, der ikke strider mod det tekniske regulativ,” erkender Mercedes’ teamchef Toto Wolff.

“Og her passer Kevin fantastisk ind i vores strategi.”

“Det samme gælder hans eminente overhalinger, ikke mindst i Jeddah, hvor han på genial vis skød genvej og skar svingene for at holde sig foran de angribende konkurrenter.”

“Der er brug for den slags hos Mercedes, hvor vi nok ikke har været gode nok til at tænke i alternative strategier.”

Toto Wolff var glad for at offentliggøre nyheden om samarbejdet med MagnussenToto Wolff var glad for at offentliggøre nyheden om samarbejdet med Magnussen
Copyright Mercedes


“På sigt vil samarbejdet med Kevin også åbne for at køre med hele to danskere i teamet. Man kan næsten sige, at Fred (Vesti, red.) kommer i en slags mesterlære. Så ja, vi glæder os til samarbejdet, som vi ser store perspektiver i,” lyder det fra Toto Wolff.

At dømme ud fra Haas F1-teamchefen Ayao Komatsus udtalelser er man dog knapt tå begejstrede for nyheden.

“Vi er selvfølgelig kede af Kevins beslutning, men man skal også forstå, at han nærmest har kørt for os i en menneskealder og derfor har brug for både forandring og en ny køredragt."

Men især én ting ærgrer Haas-bossen sig over at vinke farvel til.

Kevin Magnussen forsvarede indædt sin position, her foran Yuki Tsunoda. Saudi Arabiens GP 2024Kevin Magnussen forsvarede indædt sin position, her foran Yuki Tsunoda. Saudi Arabiens GP 2024
Copyright Haas F1 - LAT Photo


“Vi husker alle, da Jarno Trulli for år tilbage introducerede sit berømte ‘Trulli Train’, som virkelig kunne stoppe konkurrenterne. Hos Haas F1 kopierede vi med stor succes modellen, som vi har kaldt ‘Kevin Karavanen’, men den får Mercedes nu gavn af fremover. Sådan er Formel 1.”

“Vi ønsker Kevin det bedste hos Mercedes,” lyder det fra Komatsu.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams har to biler i Japan Red Bull: Horner vinder intern magtkamp »