Første Formel 1-træning til Théo Pourchaire

Théo Pourchaire får nu chancen for at vise sit talent hos Alfa Romeo, når første træning skal køres op til USAs Grand Prix.

Théo Pourchaire . Copyright Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/10 2022 klokken 17:10

Sauber Academy-kører og Formel 2-vinder i Monaco, Théo Pourchaire, får sin Formel 1 træningsdebut i næste uge, hvor han skal køre Alfa Romeos C42 på Circuit of the Americas i Austin, Texas, op til USA's Grand Prix.

Den unge franskmand, som har været medlem af Sauber Academy siden 2019, vil overtage Valtteri Bottas' bil under den første frie træning, som en del af de unges køreres mulighed for at vise deres værd i F1.

Pourchaire fik sin første smag af Formel 1-maskineriet i forbindelse med sidste års grandprix på Hungaroring, da han kørte 2019-udgaven af Alfa Romeo C38 i en privat testsession.

Den 19-årige kører, som i øjeblikket ligger på andenpladsen i årets Formel 2-mesterskab, har udmærket sig med tre sejre og syv podier i indeværende sæson, hvor der er to løb tilbage. Endvidere er franskmanden teamkammerat med danske Frederik Vesti hos ART Grand Prix.

Udover at bevare sin plads i Sauber Academy vil Pourchaire også få rollen som en af ​​Alfa Romeos reservekørere for resten af sæsonen.

Pourchaire vil ikke være den eneste rookie, der får FP1-kilometertal i Austin. Således skal en anden Formel 2-kører, Robert Shwartzman også have sin første træning med Ferrari, mens Logan Sargeant vil dukke op for Williams.

Endelig vil Antonio Giovinazzi køre en træning for Haas i USA, mens Pietro Fittipaldi vil overtage rat og knapper i Mexico og Abu Dhabi.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS indkalder til pressemøde Brown forsvarer FIA mod Red Bull »