Vettel, Wolff og Aston Martin: En plan B?

David Coulthard og Ralf Schumacher kommer med en vild teori: Sebastian Vettel kunne blive aktionær sammen med Stroll og Wolff og snuppe et sæde hos enten Mercedes eller Aston Martin. Men hvad med Lance Stroll?

Aston Martin. . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 24/5 2020 klokken 21:05

De fleste er enige om, at hvis Sebastian Vettel vil fortsætte i Formel 1 efter 2020, så kun hvis han får en bil, han kan vinde løb med.

Og selv om Toto Wolff har talt varmt om Vettel, så har han på det seneste udtalt, at Mercedes i første omgang bliver nødt til at koncentrere sig om deres egne kørere.

Men før man begynder at spekulere for vildt i næste års muligheder, må man tage højde for et par variabler: Det er slet ikke sikkert, at Daimler-koncernen har lyst til at fortsætte med Mercedes som fabriksteam, for ligesom andre store bilkoncerner, koster coronakrisen masser af milliarder.

Det er heller ikke sikkert, at Toto Wolff fortsætter som teamchef, for østrigerens kontrakt udløber ved årets udgang. Det samme gælder Hamiltons og Bottas' kontrakter.

Nu mener David Coulthard at have fundet en kombination, der måske kunne få Vettel til at fortsætte sin karriere hos et andet team uden for top 3: "Måske går han over til Aston Martin? Han kunne købe aktier i firmaet, og han kunne begynde et nyt afsnit i sin karriere. Det kunne være lidt af en mulighed, hvis man tænker ud af boksen," mener den tidligere skotske Formel 1-kører i et interview med podcasten F1 Nation.

DC i pitten som kommentatorDC i pitten som kommentator
Copyright Allan Haslund


"Lawrence Stroll har store planer for at opnå succes med det kommende Aston Martin-team. Vettel kunne på den anden side prøve noget nyt i sin karriere, og han kunne blive en positiv faktor takket være sin erfaring fra sin tid hos Red Bull og Ferrari," udtaler Coulthard.

Stroll og Wolff er begge aktionærer i det, der i dag hedder Racing Point, men som næste år omdøbes til Aston Martin.

Toto WolffToto Wolff
Copyright Mercedes AMG


Der findes også en anden variant: De to venner Stroll og Wolff kunne finde på at overtage Mercedes-teamet, hvis Daimler virkelig ikke gider længere.

"Der bliver talt om rigtigt meget om det," mener Ralf Schumacher at vide. I Formel 1-talkshowet "Warm Up" på Sky siger han, at der er "mulighed for, at Wolff sammen med Lawrence Stroll kan tilbyde Vettel et job."

Australiens Grand Prix 2020. Ferraris Sebastian Vettel i paddock før løbetAustraliens Grand Prix 2020. Ferraris Sebastian Vettel i paddock før løbet
Copyright Ferrari


Efterfølgende siger Ralf Schumacher henkastet: "Jeg ved ikke, om Toto kommer til at hade mig for det, men nu er tiden helt rigtig til at lave sådanne transaktioner."

Ralf Schumacher anser det for realistisk, at makkerparret Stroll og Wolff kan overtage Mercedes "og købe hele pakken. Derfor ville der helt sikkert være muligheder [for Vettel] i denne sammenhæng."

Rygterne om salg af Mercedes-teamet og en eventuel overtagelse fra både Toto Wolffs og Lawrence Strolls side har svirret i længere tid. F1-insider.com kunne allerede den 16. januar i år fortælle konkret om denne mulighed.

Endnu en variabel må man heller ikke glemme: "Lewis har heller ikke skrevet under på noget, og lønforventningerne for de enkelte kørere kan hurtigt ændre sig pga. krisen, fordi der simpelthen er færre penge til rådighed. Selv med alle de verdensmesterskaber, som Lewis har, bliver det ikke så nemt," mener Ralf Schumacher.

Coulthard er enig: "Mercedes og Toto er forretningsfolk, de er ikke filantroper. De kommer ikke til at sige: "Lewis, vi elsker dig simpelthen så meget, så værsgo, her har du en kæmpe check, som du selv bestemmer beløbet på." De vil betale så lidt som muligt, og Lewis vil tjene så meget som muligt."

Og så er der lige den sidste variabel: Lance Stroll. Hvor skal han hen, hvis hans far køber Mercedes og/eller ansætter Vettel?

Lance StrollLance Stroll
Copyright BMF1

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aitken fortryder ikke sit farvel til Renault Russell vinder Monacos virtuelle GP »