Lavere løn til kørerne?

Det kommende budgetloft i Formel 1 kommer ikke til at ramme kørerne på pengepungen - endnu. Men det kan hurtigt ændre sig, mener Red Bulls motorsportskonsulent Helmut Marko.

Abu Dhabis Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/5 2020 klokken 17:05

En af de få ting, der er ikke er underlagt det kommende budgetloft fra 2021, er kørernes løn. Deres løn kommer ikke til at indgå i det FIA-kontrollerede regnskab for de forskellige F1-teams.

Men det bliver "næste trin" udtaler Helmut Marko til den østrigske kanal ORF.

"Nu har vi fået et budgetloft for teknikken og for teamets ansatte, og selv om Max [Verstappen] næppe bliver glad for at høre det, så må loftet for kørernes løn komme som det næste."

Hvis Helmut Marko får ret, kommer F1-kørerne nok til at vinke farvel til deres ret store årsløn.

Englands Grand Prix 2019. James Bond tema hos Red Bull. Helmut Marko og Christian Horner leger superskurkeEnglands Grand Prix 2019. James Bond tema hos Red Bull. Helmut Marko og Christian Horner leger superskurke
Copyright Red Bull Contentpool


For nyligt kom det frem, at Lewis Hamilton tjente 37 millioner britiske pund i 2019, hvilket svarer til ca. 310 millioner danske kroner.

"Jeg tror, at det tal skal rundes kraftigt op, for man bliver nødt til at skelne mellem afregningsmetoderne: Der findes en fast løn, og så findes der bonusudbetalinger", siger Red Bulls motorsportskonsulent.

Der findes ingen helt præcise og offentligt tilgængelige tal over, hvor meget de enkelte Formel 1-kørere tjener personligt, hvad angår fast løn, bonus, sponsorer og andre diverse indtægter. Men det er dog nok mere end de fleste.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli overvejer at droppe frit dækvalg i 2020 Englands GP i fare »