Haas vil ikke være Ferraris slaver

Bare fordi Haas er kunde hos Ferrari, betyder det ikke, at Haas automatisk altid vil bakke ukritisk op om Ferrari. Vi bliver nødt til at passe på os selv, siger Günther Steiner. Også for Ferraris skyld.

Australiens Grand Prix 2020 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/5 2020 klokken 11:05

Kevin Magnussens Haas-team er næsten Ferraris B-team, når det gælder forskellige chassisdele og motorer. Men partnerskabet holder op, når det f.eks. drejer sig om budgetloftet.

„Vi vil ikke være deres slaver“, siger Günther Steiner.

Haas vil og skal træffe sine egne beslutninger, som tjener teamets interesser, betoner Steiner i et interview med ”RaceFans.net”. "Hvis vi kun retter os efter dem [Ferrari], så går vi ned.”

Derfor bliver Ferrari nødt til at acceptere, at Haas har andre meninger end den italienske storebror: ”Jeg tror, at vores forhold er stærkt nok til, at vi ikke altid behøver være enige om alting,” udtaler Steiner.

Haas får som bekendt en masse dele fra Ferrari, og det skal også være sådan i fremtiden. Det ændrer forskellige meninger ikke noget på, tror Steiner: "Der er stadig stor respekt mellem os og Ferrari,” siger Steiner, og på trods af forskellige diskussioner, så har Haas aldrig underordnet sig Ferraris mening. "Sådan fungerer et godt forhold," mener Steiner.

Haas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona. Gruppefoto med Gene Haas og Günther SteinerHaas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona. Gruppefoto med Gene Haas og Günther Steiner
Copyright Haas F1


"Jeg bliver nødt til at beskytte vores teams fremtid", siger Haas-teamchefen. Og hvis han ikke siger sin mening åben og ærligt, hvordan skal folk så nogensinde få at vide, hvad Haas egentlig mener eller vil?

"Selvfølgelig kan vi bare sige „ja“ til alting, men så ville vi ikke være med næste år. Og hvad får Ferrari ud af det? Intet,“ siger Steiner afslutningsvist.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin er klar Williams udpeger ny direktør »