Red Bull vil sikre lavere budgetloft

For 2021 er der vedtaget et budgetloft på 180 millioner $, men som følge af den værserende krise, er der et stort ønske fra primært de mindre hold om, at indføre et endnu lavere budgetloft.

Red Bull zero gravity pitstop . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/4 2020 klokken 10:04

Normalt skal alle hold være enige hvis der skal indføres nye restriktioner, men som følge af den krise verdenen står i lige nu, er det besluttet at ændre det til demokrati, så der blot skal være et flertal der stemmer for.

Flere af de små hold, ønsker at få budgetloftet helt ned til 100 millioner $, frem for de 180 millioner der er vedtaget.

Hidtil har det set som en umulig opgave, da de tre store hold, Mercedes, Ferrari og Red Bull ikke har været tilhængere, hvilket har medført at Racing Point, der har tilknytning til Mercedes og Alpha Tauri der er ejet af Red Bull, samt Alfa Romeo der er tilknyttet Ferrari, heller ikke har stemt for.

Men nu melder Red Bull ud, at de vil stemme for et budgetloft på 130 millioner $, hvilket betyder at Alpha Tauri også er med på den.

Med et simpelt flertal, tyder alt på at det vil blive vedtaget, da det nu kun er Mercedes, Ferrari og Racing Point, måske også Alfa Romeo, der vil stemme mod.

Afstemningen vil finde sted i næste uge.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aflysning af Italiens GP er Fake News F1 forlænger nedlukningsperioden »