Liberty Media: Minus 84 procent

Liberty Media har offentliggjort det første kvartalsregnskab for 2020 på deres hjemmeside – og ikke overraskende er der et kæmpe hul i regnskabet. Selv om andet kvartal næppe bliver bedre, er Liberty Media optimister.

Billeder fra Bahrain 2017 - Billeder fra Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/5 2020 klokken 10:05

Det er ikke kun frisører, massører og restauranter i Danmark, der er hårdt presset af coronakrisen. Selv Liberty Media kæmper med dårlige regnskaber.

Indtægterne i det første kvartal fra januar til marts faldt fra 246 millioner US-dollars i 2019 til blot 39 millioner US-dollars i 2020. Løbene i Australien og Bahrain skulle have været kørt i denne periode. Desuden mangler der penge fra tv-transmissioner og sponsorer.

"Samtidigt er andre indtægter fra Formel 1 gået tilbage, da der ikke er nogen indtjening fra Paddock Club og andre løbsrelaterede aktiviteter", udtaler Liverty Media: "Vi forventer heller ikke, at der bliver kørt løb i andet kvartal i 2020.”

I de sidste par måneder har Liberty Media flyttet kapital mellem sine forskellige afdelinger for at kunne understøtte Formel 1 med 1,4 milliarder dollars. Det giver mulighed for at hjælpe de teams, der befinder sig i en akut økonomisk krise, som f.eks. Williams.

"Vi er meget taknemmelige over for FIA, teamsene, arrangørerne, vores medarbejdere og andre vigtige partnere for deres hjælp og deres bestræbelser i disse vanskelige tider", udtaler Formel 1-chefen Chase Carey i henhold til en pressemeddelelse på Liberty Medias hjemmeside.

Liberty Media CFO Chase CareyLiberty Media CFO Chase Carey
Copyright FIA Formula 1


"Vi lægger stadig planer for resten af 2020, mens vi samtidig arbejder på at sikre Formel 1’s langfristede fremtid samt styrke det med nye tekniske, sportslige og finansielle tiltag. Disse [nye tiltag] vil forbedre konkurrence og action på banen, og det vil være en god udvikling af forretningen.”

Liberty-bossen Greg Maffei er optimistisk: "Vi arbejder i en tid, som vi ikke har oplevet før, og som påvirker Libertys aktiviteter i hele verden. Formula One Group har et godt resultat, og det giver os mulighed for at forbedre forretningen med Formel 1, være opportunistiske og gribe chancerne.”

Hvilke chancer der rent konkret er tale om, nævnes ikke i pressemeddelelsen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Virtuel F1 i vinterpausen Irvine for doven til at vinde verdensmesterskabet »