Alonso har knækket koden til at slå Hamilton

Fernando Alonso er dobbelt verdensmester i Formel 1, og trods et år væk fra sporten, så mener han at have knækket koden til at vinde over Hamilton i mesterskabet.

Fernando Alonso til Australiens Grand Prix 2017 - Løbsbilleder fra McLaren Honda . Copyright McLaren

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 29/1 2020 klokken 18:01

Den tidligere dobbelte verdensmester i Formel 1, Fernando Alonso, kørte sit sidste løb i slutningen af 2018-sæsonen. Til trods for hurtighed og teknisk snilde, så formåede spanieren ikke at hive sejre hjem siden Spaniens Grand Prix i 2013.

Til trods for de manglende sejre, så er han betegnet som en af de dygtigste racerkørere der findes, hvilket kan ses på det faktum, at han nu også kan kalde sig dobbelt Le Mans-vinder, og vinder af WEC-mesterskabet.

Alonso valgte at stoppe i Formel 1, da han ikke blev tilbudt et konkurrencedygtigt sæde i 2019- eller 2020-sæsonen. Alligevel går spanieren med drømmen om, at vende tilbage i 2021, når det nye regulativ introduceres.

Og hvis det lykkedes, så mener han, at han har knækket koden til at slå den seksdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton.

Abu Dhabis Grand Prix 2018. Fernando Alonso sagde farvel. Her sammen med Lewis HamiltonAbu Dhabis Grand Prix 2018. Fernando Alonso sagde farvel. Her sammen med Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Alonso og Hamilton var teamkammerater, da Hamilton startede sin F1-karriere hos McLaren tilbage i 2007. Én dramatisk sæson, hvor Kimi Räikkönen snuppede mesterskabet lige for næsen af de to kamphaner.

Dengang lykkedes det ikke spanieren at gøre kål på rookien, men nu mener Alonso, at han har hvad der skal til - til trods for, at han mener, at Hamilton har højnet sit niveau de seneste sæsoner.

En af fordelene ved Hamilton ifølge Alonso er, at selv på en dårlig dag, så er han lige i hælene på sin teamkammerat.

“Hvis han ikke kan vinde, så er han en meget tæt toer. Ikke 20 sekunder længere væk, hvilket sker lidt med Valtteri” udtaler Fernando Alonso til F1 Racing Magazine.

“Han har stadig nogle svage punkter som ikke er blevet stresset endnu. Der er ikke nogen der trykker på den knap - den svaghed.”

Den svaghed som Alonso hentyder til, er en rød tråd, som ofte bliver bemærket af journalister verden over, men som ingen af de andre kørere sådan rigtig har formået at udnytte endnu.

Udover Sebastian Vettel, som havde godt fat i Hamilton indtil midten af 2018-sæsonen, hvorefter tyskeren smed mesterskabet væk.

Hamilton har en tendens til at starte sine sæsoner på et lavere niveau, hvilket betyder at der er mange point der går tabt for englænderen.

Hvis de andre kørere så også begår fejl, så følges de ad med Hamilton pointmæssigt, og dermed er der ro på Hamilton, og han kan vende sin performance i løbet af sæsonen.

Hvis nu en af kørerne kunne drage fordel af disse svage starter på sæsonen, og trække fra Hamilton pointmæssigt. Så vil det automatisk psyke Hamilton, og stresse ham til at lave fejl og overkøre bilen.

Så vil det være en anden form for stress som Hamilton oplever under løbsweekenderne.

“Det er nogle andre fejl, og radiokommunikationen er anderledes. Vi er nødt til at se når der er pres på” slutter Fernando Alonso.

Nu bliver det spændende at se, om Alonso får lov at tage duellen op imod Lewis Hamilton i 2021, hvilket ser svært ud, da Mercedes ikke har ville imødekomme en stor lønstigning i den nye kontrakt.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Efter kedeligt grandprix: Le Castellet ændres Mercedes overvejer fremtiden i Formel 1 »