Efter kedeligt grandprix: Le Castellet ændres

Arrangørerne tager nu konsekvensen af det kedelige franske grandprix sidste år og ændrer på banen. Banen skal være bedre at overhale på og sørge for mere action under løbet.

Frankrigs Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/1 2020 klokken 17:01

Hvad husker du fra sidste års franske grandprix? Nok ikke særlig meget, for der skete ikke så meget, og det var nok sæsonens kedeligste løb.

Men nu skal det ske noget: Arrangørerne af Frankrigs F1-grandprix har præsenteret nye planer, så løbet i Sydfrankrig får en ekstra dosis stærk Dijon-sennep. Den tidligere McLaren- og Lotus-teamchef Eric Boullier står bag planerne.

Rent konkret er der tale om ændringer i første sektor. Den snævre passage med kurver skal strækkes lidt, så man skal bremse kraftigere i det langsomme Sainte-Baume-sving.

"Dermed får man to langsider og to muligheder for overhalinger", forklarer Boullier. Forskellige simulationer har angiveligt vist, at kørerne dermed vil kunne kører betydeligt tættere på hinanden.

Eric BoullierEric Boullier
Copyright McLaren Media


"Hvis man ikke kan komme forbi i Sainte-Baume, så kan man det i den første chikane. Desuden var idéen at tvinge de forskellige teams til at køre med mindre downforce", siger franskmanden.

Forudsætningen for at ændringen bliver til noget er, at FIA godkender den. Planerne skulle dog allerede ligge på FIA’s bord, fortæller arrangørerne af løbet i Le Castellet. Der mangler kun et ”Oui”, og så skulle det kun tage fire dage at ændre banen.

Det burde kunne nås inden løbet den 28. juni – selv efter franske forhold.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Der er dømt røgslør Alonso har knækket koden til at slå Hamilton »