Der er dømt røgslør

Som optakt til 2020 sæsonen, er der flere medier der skriver om, at Ferrari er helt forfærdet over deres første test af deres helt nye racer, herunder BMF1. Men det hele kan være et stort røgslør.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/1 2020 klokken 14:01

2020 sæsonen bliver en af de vigtigste Formel 1 sæsoner i mange år. Det er sidste chance under de nuværende regler og det vil blive grundlaget for de nye regler i 2021.

Mens Mercedes og Red Bull har været meget stille, er der kommet mange "rygter" fra Ferrari om, at deres nye bil, som er en helt ny en af slagsen, er helt i hegnet.

Men det kan i lige så høj grad være, at den er lige det modsatte.

Ferrari har brugt rigtig megen tid på at se over til Red Bull, og lidt til Mercedes, for at lure hvad det er de gør, som gør dem så hurtige, til trods for at de ikke har haft en motor der var stærk nok.

Det har man brugt tid på at fortolke, for derefter at implementere dele af deres koncept ind i 2020 racerens design.

Det giver selvfølgelig udfordringer, men næppe i den grad, som rygterne hævder.

Samtidig forlyder det, at de har valgt at lave to designs i år, som de vil teste til årets vintertest i Barcelona.

Mercedes gjorde det samme i 2019, hvor deres 1. bil virkede håbløs og helt forkert, hvorefter de kom med en helt ny, til den anden test, som viste langt bedre tegn.

Mercedes vidste præcist hvad de gjorde og hvad det var de havde udviklet, hvilket betød at de holdt igen under vintertesten, for derefter at sætte alt og alle på plads, til det første løb i Australien.

Ferrari, der var sikre på, at de havde den bedste bil inden da, blev således taget med bukserne nede.

Det vil de for alt i verdenen undgå, igen i år. Derfor har de valgt at gøre som Mercedes. Melde ud at der er problemer og de vil garanteret også være langsomme under vinter testene, for så for alvor at slå til i Melbourne.

Om en måned, vil vi se de første indikationer, men vi skal næppe forvente at vide ret meget før 1. løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hård Formel 2 sæson i vente Efter kedeligt grandprix: Le Castellet ændres »