Sainz har fordoblet sin træning

De nye biler stiller et større krav til kørerens styrke, så derfor har Carlos Sainz trænet dobbelt så meget.

Carlos Sainz. . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 13/2 2017 klokken 09:02

Taler man med folk som ikke kender noget til motorsport får man tid den følgende kommentar "De skal ikke være i god form, fordi de sidder jo bare stille", men det ved alle der kender noget til motorsport godt er en stor løgn. Racerkørere er generelt nogle af de mest veltrænede atleter i verden, fordi det kræver både styrke og udholdenhed at kører en racerbil. Det gælder for alle racerkørere, men ikke mindst for Formel 1-kørere, fordi de som bekendt køre i nogle af de vildeste og mest krævende kørertøjer på jorden.

Carlos Sainz.
Copyright Red Bull Media


Derfor stilles der store krav til en Formel 1-køres fysik og ikke mindst med de nye 2017-biler, hvilket så betyder at flere kørere har trænet ekstra hårdt i løbet af denne vinter. En af dem er Carlos Sainz, som eftersigende har trænet dobbelt så meget denne vinter i forhold til de andre år.

"Vi tager et skridt op i hårdheden med 2017 bilerne. Bilerne bliver så meget hårdere at køre, at vi kørere ikke ville kunne klare det, hvis vi skulle gøre det med samme fysik som vi havde da vi kørte 2016 bilerne. Derfor har det været en hård vinter, fordi jeg har skulle træne dobbelt så meget den her vinter, som jeg har skulle gøre i de andre år, hvor jeg også har skulle træne mig op til at køre Formel 1," lyder det fra Sainz.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Spanieren er dog ikke den eneste kører, som har trænet rigtig meget i denne vinter, fordi det har de stort set alle sammen. De fleste har dog holdt det for dem selv, men der har trosalt været lidt kommentarer fra blandt andet Daniel Ricciardo, som har fortalt at han har nydt at skulle træne mere og træne på en anderledes måde. Vores egen Kevin Magnussen har også været ude at kommenterer på det, fordi han var en af de kørere som skulle ud og træne en hel del for at kunne klare de nye biler rent styrkemæssigt.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: DRS får stor betydning Ingen gentagelse af 2009 og 2014 »