Magnussen bekræfter forlængelse af option

I forbindelse med Japans Grand Prix på Suzuka i weekenden, bekræftede Kevin Magnussen, at han har forlænget perioden for Renaults option på ham. Samtidig udtrykkes en vis forståelse for Renaults situation.

Kevin Magnussen . Copyright Allan Haslund

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/10 2016 klokken 10:10

Overfor medier i paddocken på Suzuka bekræfter Kevin Magnussen nu officielt, at han har forlænget Renaults option på ham med yderligere 14 dage. Oprindeligt var danskeren blevet stillet i udsigt, at den endelige afgørelse om en kontraktforlængelse ville foreligge op til Singapores Grand Prix, men den kom ikke.

Selv om Magnussen kontraktligt nu er fri til at finde et andet sæde, håber danskeren, at han med option-forlængelsen giver Renault mere ro til deres strategi og samtidig signalerer sit engagement og seriøsitet i teamet.

”Det viser meget klart, at jeg ønsker at fortsætte her,” fortalte han til medier i Suzukas paddock. ”Vi har en god dialog og positive samtaler.”

Efter en meget hurtig overtagelse i december sidste år af det tidligere Lotus F1 Team, har Renault haft store udfordringer internt, og ambitionerne er store i det franske team. Således oplyste Renault Sport F1’s CEO, Cyril Abiteboul, til BMF1 at der skal ansættes mere end 150 folk på fabrikkerne i Enstone (England) og Viry-Châtillon (Frankrig), og disse udfordringer er Magnussen opmærksom på.

Kevin Magnussen
Copyright Renault Sport


”Jeg ved, hvordan deres situation er, mere eller mindre. Jeg giver dem mere tid til at få løst tingene. Det jeg ønsker at signalere, er, at jeg er villig til at vente. Jeg har givet dem to uger. Forhåbentlig vil der være en beslutning indenfor disse to uger.”

”Jeg forstår situationen, og det er helt klart, at dette team vil komme meget langt, og jeg håber, at jeg kan fortsætte her i lang tid.”

Men som altid i Formel 1 spiller penge også en rolle i den store sædedans.

"Det er svært at vide, hvad der foregår nogle gange, men som altid er Formel 1 en kommerciel sport, og det er ingen hemmelighed, at min kommercielle værdi måske er en smule lavere end andre køreres," indrømmer Magnussen.

Kevin Magnussen.
Copyright Renault Sport


"Jeg har meget gode partnere og sponsorer, og jeg er meget taknemmelig for deres støtte. Men ikke desto mindre har nogle af de andre kørere en utrolig stor (finansiel, red.) støtte.”

"Forhåbentlig vil beslutningen blive taget ud fra talent og ikke fra penge."

Set over en bred kam er Renaults formkurve stærkt stigende. Således har teamet nu scoret point i de seneste to løb, hvilket den nu 24-årige dansker mener giver gode løfter for fremtiden.

”Alle er begejstrede, for vi kan se at vi forbedrer os i en bil, som vi faktisk ikke rigtig udvikler på,” forklarer han. ”Vi får mere ud af den, lærer mere, laver procedurerne rigtigt, pitstoppene bliver hurtigere og strategien begynder at se rigtig god ud.”

”Der kommer til at ske en hel del ting, så når vi får en hurtig bil, og jeg er ret sikker på, at vi kommer til at trække alt ud af den.”

”Det er meget opmuntrende,” sluttede Magnussen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes: Lewis må sige hvad han vil Rosberg er ikke bekymret »