Ocon klar til Formel 1-debut

Renault og Mercedes-reserven, Esteban Ocon, er mere end klar til at sætte sig i et Formel 1 sæde som Grand Prix-kører. Men hvem skal ud?

Renault præsentation 2016 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/8 2016 klokken 08:08

Der er, og har altid været, rift om Formel 1-sæderne. En af dem, der er tættest på at være klar til at komme ned i den snævre siddebrønd for at køre et grand prix er Renault-reserven Esteban Ocon.

Hos Renault har de meldt ud, at de vil have hurtigere resultater og kørere med karisma. Men dermed har de dog ikke sagt, at de ikke vil fortsætte med en eller begge af nuværende kørere, selvom alt tyder på, at mindst en af dem vil blive udskiftet efter denne sæson.

Esteban Ocon har vist, at han er hurtig de gange han har fået en af Renaulterne under 1. træning, men han er meget ung og mangler den karisma som Renault efterlyser.

Det betyder, at det næppe er Renault han kommer til at køre for i første omgang, men nok snarere Manor, hvor Mercedes allerede har placeret Pascal Wehrlein og hvor Rio Haryanto angiveligt er løbet tør for sponsorpenge til at holde ham i sædet.

Som det ser ud lige nu, kan Ocon således allerede være til start for Manor, når Formel 1-feltet kommer tilbage fra sommerferie for at kører på Spa, hvilket vil give ham mere erfaring, inden han for alvor skal køre i Formel 1 i 2017, hvis han performer som han skal.

Om det så er Renault han skal køre for i 2017 er så det store spørgsmål.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Terrorangreb mod Singapores Grand Prix afværget Hamilton bekymret over udskydelse af Halo »