Terrorangreb mod Singapores Grand Prix afværget

I fredags arresterede det Indonesiske politi seks formodede terrorister som havde planer om af affyre flere raketter mod Singapores Grand Prix den 18. september

Singapore . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 8/8 2016 klokken 17:08

Angrebet var planlagt i mange detaljer allerede. Planen var at affyre flere raketter fra en af Indonesiens andre øer (Batam), hen mod banen hvor Formel 1 køres, på øen Bokum (en afstand på ca. 15 km, red.). På den måde kunne den omfattende sikkerhed til Formel 1 løbet omgås.

Angrebet var angiveligt planlagt af gruppen Bahrun Naim, en gruppe der har et tilhørsforhold til Islamisk Stat. Gruppen har så sent som i januar i år stået bag et angreb i Indonesiens hovedstad, Jakarta. Ved dette angreb omkom 7 mennesker.

Billeder fra Singapore 2013
Copyright Sauber Motorsport


Singapores minister for interne affærer udtaler efter anholdelserne: "Dette viser hvordan vore fjender tænker på nye måder hvor de kan angribe os. Terroristerne vil stræbe efter at bryde igennem vores sikkerheds-checkpoints og de vil forsøge at angribe udefra."

Der har ikke være nogle reaktioner fra FIA efter disse afsløringer så løbet forventes stadig at blive afholdt. Spørgsmålet er om kørerne så føler sig trygge nok til at de vil køre?

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi fik sin Minttu Ocon klar til Formel 1-debut »