Hamilton bekymret over udskydelse af Halo

Beslutningen om at udskyde implementeringen af den såkaldte Halo, som skal beskytte kørernes hoveder, bekymrer verdensmesteren Lewis Hamilton. Og endnu mere, hvis nogen i mellemtiden mister livet af samme årsag.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/8 2016 klokken 10:08

Efter den tragiske ulykke, hvor Manor-køreren Jules Bianchi mistede livet i Japans Grand Prix sidste år, har man afprøvet flere typer beskyttelsesaggregater, den såkaldte Halo (dansk: glorie) til montering over kørernes hoveder.

Efter en afstemning i F1 Strategy Group er den endelige beslutning om brugen af Halo imidlertid enstemmigt udskudt i halvandet år. Gruppen ønsker mere tid til udvikling af det endelige produkt, og det bekymrer Mercedes’ verdensmester, Lewis Hamilton, som er nervøs for konsekvenserne i ventetiden.

Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


”Jeg forstå egentlig ikke, hvorfor den ikke kommer næste år,” udtaler han.

"Jeg mener dybest set bare, at hvis vi er uheldige at have en ulykke indenfor det næste halvandet år, og vi hele tiden har vidst, at vi havde en løsning, som kunne have spillet en positiv rolle i det (at undgå dødsfald, red.), så vil vi virkelig sparke os selv."

Den tredobbelte verdensmester har tidligere været imod Halo, men efter at have set FIA’s præsentation af enheden op til Ungarns Grand Prix i sidste måned, har han skiftet mening. Også Nico Rosberg og Sebastian Vettel er tilhængere af Halo.

Red Bull tester Halo
Copyright Red Bull Media


"De har fundet en løsning, der kan hjælpe, og jeg synes, at FIA over de sidste 20 års tid gradvist har gjort et fantastisk stykke arbejde. Den (Halo’en, red.) ser ikke godt ud – det ved vi – men 17 % forøgelse (af sikkerheden, red.) kan vi ikke ignorere.”

"Jeg håber bare, at der i den mellemliggende tid – når vi nu ved, at vi har den, og teamene har råd til at sætte det på bilerne, fra nu og næste sæson – så håber jeg bare at ingen kommer til skade i denne periode, inklusiv mig selv," slutter Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ocon klar til Formel 1-debut Force India gør det svært for Perez »