Giv den nye kvalifikation en chance

Mange har udtrykt deres utilfredshed omkring udsigterne til ændringer i kvalifikationen, men Claire Williams mener man skal give det en chance.

Claire og Frank Williams . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/3 2016 klokken 15:03

De sidste par uger har der gået rygter om at der skulle komme nogle ændringer, ved kvalifikationen. De ændringer er nu vedtaget og godkendt af FIA og ændringerne får debut allerede i Australien, selvom Bernie Ecclestone tidligere har sagt man først var klar til det i Barcelona.

Frank Williams, Bernie Ecclestone og Claire Williams
Copyright Williams F1


Der er mange som har udtrykt en stor utilfredshed med ændringerne i kvalifikationen, herunder Ferrari som har sagt de ikke accepterer forslaget. Hos Williams teamet er man dog mere rolige omkring ændringerne, Claire Williams mener nemlig man skal vente med at være kritisk før man har prøvet det nye system.

"Lad os nu vente at se, jeg vil gerne se den nye kvalifikation i Melbourne og se hvordan det fungere inden jeg udtaler mig. Fungerer det ikke, så kan vi jo sige vi har prøvet det. Det er for tidligt at udtale sig om det, når vi ikke har prøvet det," siger den assisterende teamchef for Williams.

Claire Williams og Jean Todt
Copyright Williams F1 Team


De ændringer man foretager omkring kvalifikationen er de første store ændringer siden man indførte Q1, Q2 og Q3 tilbage i 2006. Med de nye ændringer beholder man de tre sessions, men man indfører en løbende elimination i stedet at man kun bliver elimineret når hver session er ovre.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tre hold kæmper om tredjepladsen Er det Alonsos sidste sæson? »