Er det Alonsos sidste sæson?

Den 34-årige spanier har besluttet sig for at give 2017 bilen en chance, før han tager endelig stilling til sin Formel 1-fremtid.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 6/3 2016 klokken 20:03

To mesterskaber fra de glade Renault-dage med Flavio Briatore på pit-wallen, kan meget vel blive Alonsos største bedrifter i motorsportens ypperste klasse.

Kun de massive ændringer til næste års tekniske regelsæt ser for nuværende ud som Fernando Alonsos chance for atter at gøre sig gældende i front.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Den ambitiøse spaniers kontrakt med McLaren-Honda udløber først med udgangen af 2017 sæsonen, men alligevel fastholder Alonso, at han vil afgøre sin fremtid, når han har testet 2017-bilen næste forår.

”De nuværende biler er for langsomme. Det fjerner al glæden ved at køre,” fortalte Alonso til det spanske TV-selskab TVE under en ceremoni for at fejrer hans 15-års jubilæum i Formel 1.

Fernando Alonso
Copyright Pirelli


”Under alle omstændigheder har jeg et par år tilbage på topniveau, to eller flere, så må jeg se hvad kroppen siger. Jeg er nysgerrig efter at se hvordan bilerne bliver i 2017. Jeg vil prøve en og så tage stilling til fremtiden.”

”Jeg ved ikke hvad jeg skal efter 30 år bag rattet, men når jeg stopper er det slut, jeg vender ikke tilbage. Men før det sker, vil jeg gerne prøve Le Mans og køre gokart igen, hvilket jeg altid har elsket.”

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Med en ny deadline, som netop er godkendt af WMSC (Wold Motor Sport Council), bliver 2017-regulativet først endeligt defineret og godkendt den 30. april i år.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Giv den nye kvalifikation en chance Sauber skranter »