Ferrari siger nej til nyt kvalifikationsformat

Ferraris bestyrelsesformand, Sergio Marchionne, er ikke begejstret for det nye kvalifikationsformat, som F1-teamene har skruet sammen for at skabe mere spænding i kvalifikationen.

Ferrari hylder det italienske militærpoliti . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/3 2016 klokken 15:03

"Niente”, siger Ferraris bestyrelsesformand Sergio Marchionne, da han blev spurgt om sin mening vedrørende det nye kvalifikationsformat, som Formel 1-teamene for nylig har foreslået indført for at skabe mere spænding i kvalifikationerne.

Det nye format betyder bl.a., at man vil se den langsomste kører droppe ud af kvalifikationen hvert 90. sekund igennem alle tre sessioner. I sidste ende vil det betyde, at der til sidst kun kører to biler rundt på banen.

Sebastian Vettel. Barcelona-test 2016.
Copyright Ferrari Media


”Jeg tror, at vi behøver flere diskussioner omkring det nye kvalifikationsformat,” udtaler Marchionne til Motorsport.com.

”Vi skal være meget forsigtige med ikke at ødelægge systemet. Jeg er ikke sikker på, at Ferrari kan acceptere Bernies ideer. Vi har brug for at forstå det bedre – og jeg tror heller ikke at alle teams går ind for forslaget,” mener bestyrelsesformanden.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jordan King fortsætter hos Manor Sidste bil præsenteret »