Toro Rosso kigger opad

Bedre pålidelighed er ifølge teamchef Franz Tost vejen til en femteplads i konstruktør-mesterskabet hos Red Bulls lillesøster-team.

Malaysias GP 2015 . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 21/2 2016 klokken 16:02

Når Max Verstappen eller Carlos Sainz nåede det ternede flag i sidste sæson, var det ofte med point til følge, men alt for ofte - 12 gange helt præcist - måtte en af dem opgive før det eftertragtede ternede flag. Alt i alt en ikke tilfredsstillende syvendeplads til konstruktørerne.

Billeder fra den anden test i Barcelona
Copyright Getty Images/Scuderia Toro Rosso


Når teamet i denne sæson bliver Ferrari-motoriseret, håber teamchef Franz Tost på flere gennemførte løb og dermed flere point.

”I denne sæson er målet stadig en top fem placering,” udtaler østrigske Tost.” Sidste år nåede vi ikke målet simpelthen fordi, den nødvendige pålidelighed ikke var tilstede.”

”Vi havde 12 ikke-fuldførte løb, af hvilke to var kørernes skyld, men resten var teamets.”

Det ternede flag
Copyright Ikke sat!


”I år håber jeg at vi ser alle de ternede flag, hvis det er tilfældet, er jeg overbevist om at teamet kan slutte på femtepladsen,” hvorefter han tilføjede:” Jeg tror at den nye bil, STR11, er en konkurrencedygtig bil. Alle dataene fra den aerodynamiske side viser temmelig gode resultater.”

”Dertil er vi sammen med Ferrari, hvilket helt sikkert vil hjælpe os til forbedrede præstationer. Plus vi har to meget talentfulde kørere som viste gode takter sidste år.”

Carlos Sainz og Max Verstappen
Copyright Red Bull Photofiles


”De er erfarne nu, da det er deres anden sæson. De kender alle banerne, de ved hvordan teamet fungerer, og de kender livet i Formel 1. Derfor forventer jeg også fra deres side, nogle rigtig gode præstationer.”
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas F1 ser dagens lys Tilbageblik på Barcelona-testen i 2015 »