Tilbageblik på Barcelona-testen i 2015

I dag starter den første vintertest i Barcelona. Testen er holdenes første chance for at teste hele pakken, og de fleste hold har også kun lige akkurat præsenteret deres 2016-racer her i weekenden. BMF1 ser tilbage på hvad vi lærte sidste år i forhold til hvordan VM endte.

Daniil Kvyat . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 22/2 2016 klokken 07:02

Ligesom i år, blev der kørt to tests i 2015. I den første test var det tydeligt at Mercedes var godt med, og Lotus var også med i front, i en racer der netop var blevet opgraderet med netop en Mercedes-motor.

Lotus endte 2015-sæsonen med et par podiepladser, men ellers opnåede de ikke det store. Red Bull og Ferrari var også godt med i front, men kun Ferrari formåede at omsætte hastigheden til sejr i 2015 - og hele tre af slagsen.

Den store hovedtribune i Barcelona
Copyright Lotus F1


Sidste år var den store nyhed at Fernando Alonso havde et kæmpe uheld under den første vintertest, som gjorde at han ikke kunne køre i Australien og at Kevin Magnussen dermed stillede til start.
Kevins Honda-motor døde dog allerede på opvarmningsomgangen, og det blev startskuddet for et kæmpe fiasko-år for McLaren-Honda.

Australiens GP 2015 hvor Kevin var afløser for Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


I den anden test var det tydeligt at Mercedes og Williams havde fat i noget. Det var også tydeligt at McLaren havde store problemer og deres racer brugte størstedelen af tiden i garagen. Kevin fik sølle 39 omgange i raceren som forberedelse til Australiens Grand Prix.
Mercedes sluttede på toppen i to ud af tre testdage.

2015 var 110% et Mercedes-år. Kan de gøre det igen?
Copyright Daimler Benz


Publikumsmæssigt er tests en tynd kop te, da der er få racere og fordi de kun kører meget sporadisk rundt på banen, men når det hele er overstået så har vi en meget vigtig indikation om styrkeforholdet! Der sendes heller ikke noget fra testen i TV.

Husk også at du kan spille på hvem der vinder VM hos Unibet. Brug et af vores links til højre, hvor du også kan få op til 1.500kr i velkomstbonus når du tilmelder dig.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toro Rosso kigger opad Så kom Force India og Manor på banen »