Renault sætter Palmer under pres

At tilkæmpe sig et sæde i Formel 1 er i sig selv et pres, men dermed er det ikke slut. Allerede inden sæsonstarten sætter Renault nu F1-rookien Jolyon Palmer under et enormt pres. Han skal være mere aggressiv, lyder det fra teamchefen.

Englands GP 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/1 2016 klokken 21:01

Der tages ikke særhensyn til unge kørere i Formel 1. Det kan danske Kevin Magnussen skrive under på, og nu kan tidligere test- og reservekører hos Lotus, Jolyon Palmer, skrive under på samme blanket.

Således bliver GP2-mesteren fra 2014 allerede nu sat under maksimalt pres fra den nye arbejdsgiver, Renault Sport F1, som gerne vil se en mere aggressiv kører i 2016.

”Jolyon fik ikke så mange chancer for at stråle sidste år,” lyder det fra Renaults trackside director Alan Permane i et interview med Autosport.

Jolyon Palmer under test for Lotus før Ungarns GP 2015.
Copyright Lotus F1


"Han var meget uheldig med vejret og har derfor mistet en masse test under 1. træning. Han gjorde det stadig godt, men nu vil jeg gerne se ham gøre det endnu mere.”

”Han var muligvis forsigtig, jeg ved det ikke."

”Han er ikke den type kører, der vil gå ud og spinne rundt i hvert eneste sving for at se, hvor grænserne for bilen er og den slags."

Permane tilføjer dog, at Palmers evner i GP2 viser, at han kan være pågående, når det kræves.

"Bare for at gøre det helt klart: jeg er ikke i tvivl om ham som person, hans evner eller noget andet, og ved bare at tale med ham opdager man, hvilken kvik fyr han er," siger Permane og tilføjer: "Generelt er det de kvikke fyre, der kører så godt, at de også går hen og vinder løb og mesterskaber.”

Jolyon Palmer i behageligt selskab med Lotus' testkører Carmen Jorda.
Copyright Lotus F1


"Det er ikke ret tit, at uintelligente, eller nogle der ikke er helt så kvikke, vinder mesterskaber, og det er fordi de ikke kun har brug for at være i stand til at køre hurtigt, men også besidde evnen til at tænke på alle mulige andre ting.”

"Der er ingen tvivl om, at han (Palmer, red.) er i den første kategori. At se, hvad han gjorde i GP2, hvor hurtig han var, hvor godt han kørte, og at vide hvordan han taler og tænker om kørerstrategi og den slags, gør mig sikker på, at han vil klare sig godt," slutter Permane.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 i Barcelona for under 5.000 kr. Han er den værste jeg nogensinde har delt bane med »