F1 i Barcelona for under 5.000 kr.

I artikelserien, hvor vi hjælper vores læsere til at få en fantastisk Formel 1-oplevelse, uden at det behøver koste en formue, har vi valgt at starte med Barcelona, som er det første løb i Europa.

Spaniens GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 24/1 2016 klokken 15:01

Lad os starte med at slå fast, at Barcelona er en fantastisk by. En by der byder på mange kulturelle seværdigheder, mange gode muligheder for at nyde ægte spansk tapas og kølige cerveza, og ikke mindst den dejlige strand.

Alt dette oplever man bedst, når man bor inde i byen i nærheden af den legendariske Rambla, hvor der altid er liv og glade dage.

Derfor tager vi udgangspunkt i, at man bor tæt på "La Rambla", selvom det er nemt at finde langt billigere alternativer, hvis man rykker lidt ud i periferien.

I vores rejs-selv guides vil vi have fire faste punkter, hvor vi gennemgår dine muligheder. Nederst i artiklen har vi samlet det hele i en grafik, så du kan se alle priserne og evt. selv sammensætte din helt egen perfekte F1-rejse.

  • F1 billetten
  • Rejsen ud og hjem
  • Indkvartering
  • Transport frem og tilbage til banen

F1 Billetten
Billetten er det vigtigste på turen, så det skal være i orden. Køb kun hos velrenommerede bureauer, så du er sikker på, at du får en ægte billet. Vi må også advare mod de mange billethajer, som altid huserer omkring banen.

Prisleje Beskrivelse
Den billige Det mindste du kan slippe med, er 117 Euro, men så har du også adgang til hele området - undtagen tribunerne - i 3 dage.
Den rimelige Hér skal du have en tribune, men den behøver ikke være overdækket, for det regner jo (næsten) aldrig i Spanien. Tribune B ("Stand B") er et fornuftigt valg til kun 221 Euro.
Den dyre Start/mål langsiden er stedet at være. Den er overdækket og du skal have udsyn til det første sving så du er med når starten går. Tribune A er noget af det bedste og koster 297 Euro.
Den meget dyre Paddock, paddock, paddock. Behøver vi sige mere? Du går side om side med kørerne og maden er verdensklasse. Løbet ses fra en tagterasse i pitten. Der er ikke sparet på noget, og prisen er da også hele 4.694 Euro.... dvs lidt over 35.000 danske kroner!


Køb din billet via BookF1 som har alle de omtalte billetter:


Sådan kommer du til Barcelona
Fly er det eneste rigtige valg. Det tager små 30 timer at køre selv, og det kan ikke svare sig, næsten uanset hvor mange mennesker I stuver sammen i bilen.

Prisleje Beskrivelse
Den billige & Den rimelige Hér er der ikke den store forskel, så vi mener at Vueling er det bedste valg. Du flyver uden mellemlanding og prisen er under 2.000 kr. for en returbillet.
Den dyre Hvis det skal være lidt bedre, så kan man flyve med SAS Plus, hvor du har ekstra fleksibilitet, hvis du f.eks. vælger at blive i Barcelona en ekstra dag. Den koster også næsten dobbelt op i forhold til den billigste tur med Vueling.
Den meget dyre Business Class giver ekstra benplads og fri bar. Desuden kommer du først ombord og slipper dermed for at stå i kø med alle de fattige. En luksus der koster dig lidt over 4.000kr.


Billetter kan f.eks. bookes via Momondo, Trivago, Expedia eller lignende online-tjenester.

Sådan kan du bo
Som sagt skal du bo i Barcelonas centrum. Der er et fantastisk natteliv, hvor man kan gå op og ned af ramblaen og bare suge stemningen til sig. Hvis man meget gerne vil have sand mellem tæerne, kan man tage en 5 minutters taxatur ned på stranden, hvor der er diskoteker på stribe.

Priserne nedenfor er for et dobbeltværelse, dvs for 2 personer.

Prisleje Beskrivelse
Den billige Via AirBNB kan man nemt finde en lejlighed eller et værelse med plads til 2 for ca. 1.800 kr. og som ligger meget tæt på La Rambla.
Den rimelige Et hotelværelse for to personer, f.eks. det rimelige Barcelona City Street Hotel, koster 3.400 kr. for et dobbeltværelse, inklusiv morgenmad.
Den dyre Der er mange dyre hoteller at vælge imellem i Barcelona, men Hotel 54 ligger også rigtigt godt. 5 400 kr. for et dobbeltværelse.
Den meget dyre W Hotel er det ikoniske hotel på Barcelonas strand. Det er her Formel 1-kørerne også bor. Det koster 16.172 kr. for 4 nætter - og så er det 5-stjernet!


Transport frem og tilbage
Når du lander i Barcelonas lufthavn, er det nemt at følge strømmen mod toget og tage toget ind til Barcelonas centrum. Der er dog alternativer til toget, men når 100.000 mennesker alle skal samme sted hen på én gang, så er det ene ikke hurtigere end det andet - alt bliver bare lidt mere bekvemt. Circuit De Catalunya ligger lige ved stationen Montmelo.

Prisleje Beskrivelse
Den billige & Den rimelige Bus og tog er den billigste måde at komme ud til banen og det fungerer godt. Samlet pris for hele weekenden, inklusiv frem og tilbage til lufthavnen, er omkring 800 kr.
Den dyre Via BookTaxiBarcelona kan man bare bestille en taxa der kører dig frem og tilbage. Så bestemmer du selv, hvornår du vil afsted, hvis du f.eks. vil sove lidt længere om lørdagen. Men husk nu at tage afsted i god tid søndag! Lige knap 4.000 kr. kan dette gøres for.
Den meget dyre Lej en fed bil og kør til banen med stil. 5-6.000 kr. sikrer dig en rimelig cabriolet, og så er der også lidt penge til parkeringspladserne tæt på banen.


Opsummering
Vi har samlet alle priserne i nedenstående tabel. Den billige rejse kan gøres for lidt over 4500kr, hvilket jo er super-billigt. Den rimelige rejser svarer nogenlunde til de pakkerejser som forskellige bureauer tilbyder, så her er et par tusinde kroner at spare ved at lave benarbejdet selv. Den dyre og meget dyre...det skal prøves!

Priser på fly, hotel og Formel 1 i Barcelona
Copyright Bil Magasinet BMF1


Hvis du har spørgsmål om indkvartering, så skriv endelig til os på Facebook eller på webmaster@bmf1.dk.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Stoffel: Forskel på Kevin og jeg Renault sætter Palmer under pres »