Aero-opdateringer afgørende

Mercedes kom med nogle markante aerodynamiske opdateringer til W12 op til Englands Formel 1-grandprix på Silverstone. De viste sig særdeles effektive og kan være vendepunktet for Mercedes.

Portugals Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/7 2021 klokken 10:07

Tidligere på sæsonen meldte Toto Wolff ud, at de ikke havde tænkt sig at komme med flere opdateringer til Mercedes W12-raceren. Men det passede ikke.

Op til løbet på Silverstone, kom der flere aerodynamiske opdateringer, der viste sig særdeles effektive.

Mercedes baneingeniør, Andrew Shovlin, udtalte efter løbet, som Lewis Hamilton vandt, at de nye opdateringer virkede særdeles godt, hvilket var med til at hjælpe Hamilton med at komme tilbage i løbet, efter han modtog en 10 sekunders straf.

"Den fart vi fandt på Silverstone omhandler to ting," kom det fra Andrew Shovlin.

"Først og fremmest, var vi tilbage på en bane, der historisk set, passer godt til vores bil. For det andet, er vi lykkedes med at lave et ret stort fremskridt på vores aerodynamiske pakke."

"Når man sammensætter de to ting, så bliver resultatet godt."

"Opdateringerne har primært haft fokus på at give os bedre mulighed for at fører luften de rigtige stæder hen, så vi opnår en bedre downforce uden at øge vores drag," forklarede Shovlin yderligere.

"Vores simulationer viste sig yderst effektive, hvilket betød at vi ændrede meget lidt på bilernes opsætning, efter den 1. træning og hen over weekenden."

"Eneste problem vi havde, var vores dækforbrug, hvilket vi også formåede at få løst hen over weekenden," sluttede han.

Om den nye pakke også vil gøre noget godt for Mercedes på den markant snævre bane i Ungarn om et par uger, må vi vente med at se.

Noget tyder på at mesterskabskampen, igen er helt åben.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fik Verstappen som fortjent? Hamilton på vej i gruset »