Saudi-Arabiens GP: Vejrudsigten

2022 sæsonens andet Formel 1 Grand Prix, bliver afviklet på den lynhurtige bybane i Jeddah, i ørkenstaten Saudi-Arabien. Byen er lokaliseret ud til vandet, hvilket kan give lidt udfordringer med vejret.

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021 . Copyright Pirelli

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/3 2022 klokken 08:03

Jeddah Corniche Circuit er det officielle navn på den hurtigste bybane på Formel 1 kalenderen. En bane der for første gang blev kørt på i slutningen af sidste sæson.

Nu er løbet rykket fra næstsidste løb, til løb nummer to, her i det andet år hvor der skal afvikles et Grand Prix på banen.

Banen der er placeret ud til det Røde Hav, er en meget speciel bane, med mange hurtige sving og svimlende tophastigheder.

Men placeringen ud til havet, er det vigtige i forbindelse med vejrudsigten i det varme land.

Fredag Bliver en dejlig varm dag, med temperaturer omkring 26 grader og en let brise, der dog kan blive forstyrret af vindstød på op til 18 m/s.
Det er vurderet at der er ingen chance for nedbør.

Lørdag Endnu en varm dag er i vente. Temperaturerne skulle stige en anelse, til 28 grader. Varsel om vindstød, lyder igen på 18 m/s, mens der igen gives 0% chance for regn.

Søndag Løbsdagen er varslet til at blive rigtig varm, med temperaturer på op til 32 grader, hvilket kan blive en udfordring for den del af holdene, der allerede havde køleproblemer.
de kan dog glæde sig over, at vinden skulle stilne af, med vindstød på omkring 11 m/s.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Vejrudsigten Australiens GP: Vejrudsigten »