Pirelli forlænger til og med 2023

Pirelli fik sin første eksklusive leveranceaftale med Formel 1 i 2011. I dag oplyser F1, at aftalen forlænges til og med 2023.

Pirelli dæk og hjelm . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/11 2018 klokken 11:11

Så er budkampen som fremtidig dækleverandør til Formel 1 afgjort, og vinderen blev Pirelli, som dermed fortsætter det samarbejde, der blev indledt med F1 i 2011.

Budkampen stod mellem italienske Pirelli og sydkoreanske Hankook.

Den nye aftale vil løbe i fire år, fra 2020 til og med 2023, hvormed Pirelli vil blive en vigtig del af overgangen til det nye regulativ i F1, som ser dagens lys i 2021.

Fra og med 2021, hvor det helt nyt regulatriv ser dagens lys i Formel 1, vil en af ændringerne være indførelsen af 18" hjul, hvor fælgen får en større diameter og dækkets højde dermed bliver mindre.

Vi arbejder på at bringe billeder af det nye dæk og fælg.

Pirellis mange farverPirellis mange farver
Copyright BMF1


Starten i 2011, hvor Pirelli afløste Bridgestone, krævede en del tilvænning for både kørere og konstruktører, men efterhånden har Pirelli konsolideret sin stilling som en pålidelig leverandør til dagens ekstremt krævende Formel 1-setup, hvor alene svinghastighederne stiller nærmest vanvittige krav til dækteknologien.

Således tyder noget på, at FIA og F1 vidste hvad de havde, men sikkert ikke var lige så sikre på, hvad de ville få med en ny "ukendt" dækleverandør.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen straf til Grosjean og Gasly (videoer) Abu Dhabis GP: Løbet LIVE »