HAAS skrottede Mercedes' design

Ifølge Günther Steiner havde HAAS Formel 1-holdet et design, der mindede meget om det Mercedes nu har valgt at anvende på den første version af 2022-raceren, men det skrottede de.

Singapores Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/3 2022 klokken 15:03

Mercedes formåede, om nogen, at tiltrække sig al opmærksomhed, da de kom med deres helt nye og specielle version af 2022-raceren til årets anden vintertest i Bahrain.

Men selvom FIA's tekniske chef, Ross Brawn, har udtalt at hele designholdet ikke havde set denne fortolkning komme, har Gunther Steiner fra HAAS meldt ud, at de faktisk havde et meget lignende koncept i vindtunnelen, som holdets første færdige variant.

De så, som Mercedes angiveligt også har set, at det giver dem en stor fordel i de langsomme sving, men også at konstruktionen, samlet over en gennemsnits omgang, var for ustabil.

Det fik dem til at skifte retning totalt, hvilket, at bedømme ud fra de første test, ser ud til at være et godt valg.

Om få dage vil vi se alle biler til start til årets første Formel 1-grandprix, hvor vi vil få de første svar på hvem der har gjort deres arbejde bedst.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo er klar til weekenden Breaking: Hülkenberg erstatter Vettel i Bahrain »