• Forside

Massa: Bilen ligner en model 95

Felipe Massa, Ferrari, ærgrer sig noget over næste års reglement, som betyder at F1-racerne måske ikke ligner veteranbiler, men i følge Massa i hvert fald en F1-racer, som de så ud for ca. 15 år siden.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 12/12 2008 klokken 20:12

Det nye aerodynamiske reglement giver F1-racerne i 2009 et noget forandret udseende, som ifølge Massa lede tankerne hen på bilerne for en 10-15 år siden.

Det ærgrer faktisk brasilianeren lidt, da 2008-modellen, ifølge ham selv, er noget pænere.

”Bilerne ligner umiddelbart noget vi så i 1995 eller der omkring. Det er nogle helt anderledes biler at se på. For at være helt ærlig, så er de biler vi kørte med i år meget kønnere end dem, vi skal køre i til næste år," fortæller Massa.

”Det er dog nu engang reglementet, og vi skal selvfølgelig gøre det bedste vi kan for at køre bilerne hurtigst muligt. Bilernes udformning er jo stort set det samme for os alle.”

Massa tænker således på nuværende tidspunkt mere frem mod næste sæson end han ærgrer sig over sidste sæson, hvor han umiddelbart mistede verdensmesterskabet på de sidste par hundrede meter af det sidste løb. Rivalen Lewis Hamilton, McLaren, vandt således titlen.

Massa har dog for længst lagt denne oplevelse bag sig, og gider ikke spekulere mere i det.

Han fortæller til Autosport, at han blot i få timer efter den dramatiske sæsonafslutning var mere end vanligt skuffet.

”Jeg vandt jo løbet, og gjorde alt hvad jeg overhovedet kunne. Jeg havde bare ikke heldet i de sidste 15 sekunder af løbet," fortæller brasilianeren.

Felipe Massa var dog lidt rørt efter sejren i Brasilien

”Sådan er livet og jeg er ikke frustreret af den grund. Jeg havde faktisk en fantastisk sæson, hvor jeg lærte en masse, og fik masser af vigtig erfaring, som jeg kan bruge fremover.”

Massa lagde især mærke til den megen støtte han og Ferrari mærkede i Brasilien før og efter det sidste løb. En støtte som han bemærkede praktisk talt kom fra hele verdenen. En sådan støtte er i høj grad med til at motivere ham. Det betyder lige så meget som GP-sejre og en mesterskabskamp.

Felipe Massa er snart klar til at sigte kraftigt mod næste sæson med en ny type af en F1-racer og stadig større motivation.