• Forside

Mosley skuffet over Ferrari

FIA Præsident Max Mosley melder nu ud, at han er skuffet over Ferrari. Som det ældste team regnes Ferrari som en af pionererne i Formel 1, og tekniske udfordringer bydes velkommen, men KERS. Det vil Ferrari ikke.

Max Mosley . Copyright Getty Images

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/12 2008 klokken 08:12

Max Mosley er skuffet over Ferrari. Årsagen til dette ligger i næste års innovation KERS, som Ferrari gentagne gange har forsøgt at få udskudt med et år. KERS er for kompliceret, er Ferraris begrundelse.

Til den britiske avis ’The Guardian’ citeres Max Mosley for følgende:

”Vi har endelig fundet en seriøs udfordring til ingeniørerne i form af KERS.”

”Nogle konstruktører har taget udfordringen til sig, en konstruktør har produceret et elektrisk system, som vil forbløffe folk, når de ser det, et andet hold arbejder på en helt ny teknologi, som også vil forbløffe.”

Max Mosley er skuffet over Ferraris modvilje overfor KERS.

“Men nogle af de førende teams, som f.eks. Ferrari, har sagt at de ikke kan lide KERS fordi det er for kompliceret. Kunne man forestille sig store Formel 1-ingeniører som Colin Chapman (Lotus) eller Keith Duckworth (den ene halvdel af Cosworth) havde sagt: ’Jeg kan ikke gøre det fordi det er for kompliceret’?.”

”Det er et symptom på den sygdom vi har i Formel 1, hvor værdiskabende ændringer bliver et diskussionsemne, og rigtig seriøs innovation ikke længere spiller nogen rolle.”