• Forside

McLaren dropper appelsag

McLaren har besluttet at man ikke vil appellere dommen fra Hungaroring, hvor FIA fratog teamet eventuelt indkørte point til konstruktørmesterskabet, efter nogle nærmest pinlige optrin imellem teamets egne kørere, Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/9 2007 klokken 15:09

De fleste vil sikkert huske Ungarns Grand Prix for kvalifikationsepisoden, hvor Fernando Alonso sad og stirrede tomt frem for sig, alt imens en mere og mere rødglødende Lewis Hamilton bag ham sad og ventede på et ultra vigtigt dækskifte i Q3’s sidste afgørende minutter.

Alt efter præference vil nogle sikkert mene, at indslaget var stærkt underholdende, men både Ron Dennis, og ikke mindst FIA, havde svært ved at se komikken i optrinet, og stewards dømte efterfølgende Alonso en straf på fem startpositioner for at blokere for Dennis’ darling.

Er der to som står sammen... Fernando Alonso og Lewis Hamilton pusler om hinanden inden Ungarns Grand Prix, 2007. Billedet er taget INDEN kvalifikationen.

FIA fradømte efterfølgende McLaren sine konstruktørpoints fra løbet, og det var man ikke glade for i Woking, hvorefter man offentliggjorde, at sagen ville blive appelleret. Men nu, 24 timer inden appelfristens udløb, melder teamet ud, at man alligevel ikke appellerer.

Beslutningen virker umiddelbart logisk, idet McLaren netop er blevet fradømt samtlige indhøstede konstruktørpoint i 2007-mesterskabet, efter FIA’s dom i den verserende spionsag, hvor det britiske team har været i besiddelse af hemmelige oplysninger om Ferraris F2007-model.

Der er kommet en erklæring fra FIA i dag, og den lyder som følger:

”I forbindelse med kvalifikationen til Ungarns Grand Prix 2007 har stewards (fra FIA, red.) fundet, at Vodafone McLaren Mercedes’ (”McLarens”) kørere har obstrueret for hinanden i pitlanen. En straf blev udmålt, hvormed McLaren blev hindret i at score points i konstruktørernes mesterskab.”

”McLaren har til morgen oplyst til Den Internationale Appelret, at de ønsker at frafalde deres appel imod stewards beslutning.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.