• Forside

Ny mystisk sponsor til Super Aguri

Efter at Super Aguris hovedsponsor, SS United, siden juni har stoppet indbetalingerne til teamet, har japanerne været på udgik efter nye partnere, og efter sigende skulle en mystisk, rig onkel være interesseret.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/9 2007 klokken 13:09

For kort tid siden så det ud til, at Formel 1 feltet skulle reduceres med et hold, men nu har Super Aguri efter sigende fundet en ny partner, efter at hovedsponsoren, olieselskabet SS United Group Oil & Gas Company Limited, smækkede pengekassen i.

Ifølge ‘Salzburger Nachrichten’ har en betydningsfuld, unavngiven japansk forretningsmand stoppet hullet i Aguris pengekasse og dermed sikret fremtiden for teamet.

”Jeg forhandler også med en anden investor,” er Aguri Suzuki citeret for at udtale. ”Det er nemlig ikke nødvendigt for mig, at teamet bliver kørt 100 % i mit navn.”

Det ser ud til, at japanerne beholder deres garager i fremtidige F1-løb. Her er det Takuma Sato i Tyrkiet, 2007.

Sammen med spanieren Alejandro Agag er en ukendt, hollandsk milliardær nævnt som mulig rig onkel med særinteresser i Aguri. Sidstnævnte hedder Tony Teixiera.

Disse vanskeligheder spænder til en vis grad ben for Super Aguris planer om at udvikle sin egen bil til 2008, og Suzuki-san nedtoner nu det ambitiøse projekt.

”En kundebil er ikke særligt attraktiv på grund af distributionen af TV-midlerne. På den anden side koster det mere end 200 millioner dollars og 200 mand at bygge din egen bil.”

”Sammen med vores partner vil vi opveje fordele imod ulemper,” slutter Aguri Suzuki.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.