• Forside

Monza tur onsdag - BMF1 på vej mod Monza

Til årets næstsidste europæiske Grand Prix på den populære Monza bane i Italien har BilMagasinet Formel 1 sendt en lille delegation af sted for at komme med nogle anderledes historier fra Formel 1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/9 2007 klokken 09:09

Turen foregår i en lille Nissan Micra, som ligger milevidt fra de store Mercedes, BMW og Porscher, som man ser gennem Tyskland på vej mod Monza, men den kører fint og så er den benzinøkonomisk.

Vi startede 3 personer fra Danmark i går klokken 7.00, som satte kursen mod Schweiz. Turen til Monza er ca. 1600 km lang, og da det ene medlem af BMF1 bor i Schweiz kunne vi lige så godt få et par timer på øjet natten til torsdag, når vi alligevel skulle samle ham op.

Turen gik over Rødby-Puttgarden og første stop i Tyskland var Bordershoppen. Ingen af os havde været der før, men fire etager med slik, alkohol, sodavand, vin og champagne, mere alkohol, noget tøj, et par smagsprøver på Chivas Regal 18 års, og lidt proviantering til bilen satte vi kurs mod motorvejen igen.

Det gik rimelig smertefrit, selv om der kilometermæssigt er et stykke til motorvejen. Allerede fra start mødte vi den tyske Autobahns største vartegn. En STAU eller kø, som det jo hedder på dansk. Vel forberedte på den slags ikke planlagte stop i trafikken var vi klar, men faktisk var vi ualmindelig heldige med trafikken i går. Den første kø varede omkring tyve minutter, men ellers var det ganske kort køer vi ramlede ind i i går. Under 30 minutter sad vi i kø på hele turen gennem Tyskland.

Jakob tager billeder


Nu er Nissan Micra jo bekendt en lille bil. Tanken er på lidt over 30 liter, og det betød, at vi for en sikkerheds skyld valgte at tanke op for hver 350-400 km på tanken. Vi var dog ikke i nærheden af at køre tør, hvilket vi egentlig var imponerede over. Turen over Kassel Bakker er hård for små biler, og der var flere lastbiler, der krøb sig op over bakkerne.

Facaden på Ralf Schumacher Kart & Bowl

Men hvad der overraskede os meget var lige efter vores første pitstop. Ude i horisonten kunne man se McDonalds berømte måge, men det var først da vi kom nærmere, at vi så en stor facade med bogstaverne RS Kart & Bowl. Vi drejede naturligvis af, men var lidt forundrede for vi vidste godt, at der var noget, der hed Michael Schumacher Gokart Center.


Model Nicolai foran RS Kart & Bowl


Eller det var der for det viste sig, at det var Ralf Schumacher, der nu havde overtaget centeret. Facaden var ny. Holdt i ”blå og hvid” farve og inde i centeret blev man budt velkommen af Ralf Schumacher på væggen og en Toyota F1 racer på gulvet. Den indendørs bane var blevet bygget om i forhold til 2001, hvor to af os havde fornøjelsen af at opleve Michael Schumacher Gokart Center, men ellers lignede stedet sig selv. Dog var Michael Schumachers Ferrari og Benetton modeller blevet erstattet af Ralf Schumacher Jordan, Williams og Toyota modeller.

Et kig ud over den indendörs bane

Udendørsbanen var lang og snoet, og der blev kørt nogle hårde dueller i den halve time vi var på centeret. Udenfor var kartsene blå, mens de indvendigt var malet i Toyotas farver. Vi så ikke bowlingcenteret for der er langt til Schweiz og vi havde stadig over 700 kilometer at tilbagelægge før vi nåede dagens destination, den lille by Dubendorff i Schweiz.

Nicolai og Jakob på toppen af podiet

Vi blev budt velkommen til Dubendorff af vores fjerde medlem Jens, der bekymret som han havde været over vores sene ankomst klokken 23 havde brugt tiden på den lille bar Shannon. Der måtte vi da også lige ned og få en lille en at skylle køreturen ned med. Dog måtte vi lige besøge Bahnhof Imbizz, byens bedste kebabsted ifølge Jens, da vi ikke havde spist noget siden vi forlod Ralf Schumacher Kart & Bowl.

Bahnhof Imbizz i Duberndorff, Schweiz

Dagen i dag går fra Dubendorff over Hinwil til Skt. Gotthard via Lago di Maggiore til hotellet i den lille italienske by Cadrezzate cirka en times kørsel fra Monza banen. Intet er planlagt for i dag, men hvis vores internetforbindelser vil tillade det, så bringer vi en lille opfølger på BilMagasinet Formel 1´s tur til Monza.

Toyota bemalet gokart


Ralf Schumacher byder velkommen til hans Kart & Bowl


En alternativ URL adresse

Et par karts pä den udendörs bane

RELATEREDE NYHEDER