Günther: Situationen er ikke længere acceptabel

Den sæson, som startede ret lovende for Haas, er fadet ud og ligner noget, man har set før. Uacceptabelt, indrømmer teamchefen.

Schumacher Mexicos GP . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/11 2022 klokken 20:11

Vi har set det før og ser det nu igen. Haas lægger flot fra land med imponerende vintertræninger og efterfølgende lovende resultater i starten af sæsonen, hvorefter teamet falder længere og længere bagud på gridden.

Aktuelt er Haas på ottendepladsen i konstruktørmesterskabet med 36 point men bliver nu presset hårdt af Alfa Romeo, der kun har et point færre. Teamchef Günther Steiner erkender, at situationen ikke er optimal.

“Jeg vil koge det ned til de sidste to svære år – man kan ikke gå fra det niveau, vi var på i de sidste to år, til det bedste på én gang," erkender Steiner ifølge Motorsport.

Günther Steiner i paddockenGünther Steiner i paddocken
Copyright Haas F1


"Vi er igennem en dårlig stime i øjeblikket, men vi er nødt til at stabilisere os på et tidspunkt. Denne situation er ikke længere acceptabel."

"For os er dette år som en slags anden start, fordi vi ikke foretog nogen udvikling (på bilen, red.) sidste år, vi kørte, og konkurrencen var ikke voldsom."

"Som jeg altid siger, jo højere du kommer, jo tyndere bliver luften og jo sværere er det for kørerne, for teamet, for alle."

Selvom Haas er presset hårdt i denne del af sæsonen, vælger Steiner dog at se positivt på situationen.

"Jeg ser på de lyse sider. Det er frustrerende, men jeg er ikke negativ over for vores præstationer, det er bare en smule frustrerende," fortsætter han og forklarer hvordan teamet vil håndtere udfordringerne.

Kevin Magnussen i sin Haas-racer til Mexicos GP.Kevin Magnussen i sin Haas-racer til Mexicos GP.
Copyright Haas F1 - LAT Photo


"Jeg tror, vi kan gøre det bedre.... vi skal bare tænke over, hvordan vi griber tingene lidt mere grundigt an. Jeg tror ikke, vi skal lave mange ændringer i personalet eller noget."

“I øjeblikket handler det mere om at få selvtilliden tilbage til at præstere på dette niveau hele tiden."

"Men det er ting, du lærer. Det vigtigste er, at man ikke begår den samme fejl igen. Det er altid det vigtigste for mig."

"Du kan lave en fejl én gang, du retter den. Anden gang er ikke god. Tredje gang, efter min mening, er du et fjols. Jeg håber ikke, at vi begår flere fejl," lød det fra Haas-bossen.

Situationen har fået flere medier til at spekulere i, at Mick Schumacher bliver ofret på grund af manglende resultater og at landsmanden, Nico Hülkenberg, træder ind som teamkammerat til Kevin Magnussen i 2023.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli vil hæve temperaturen Vettel afviser ikke comeback »