Mexico's GP: Dagen derpå

Ikke årets mest spændende løb, men et løb som gav Max Verstappen sejr nummer 14 i denne sæson og sendte Sergio Perez på podiet som nummer 3, til publikums store glæde.

Mexicos GP . Copyright Aston Martin

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 31/10 2022 klokken 09:10

Når man sidder og reflekterer over gårsdagens løb i Mexico, er det med en lidt flad følelse, efter et lidt kedeligt løb, der aldrig blev til det, der så nemt kunne have været.

Perez håbede på at kunne sikre sig en sejr på hjemmebanen, men småproblemer med bilen, betød at han ikke havde det overskud der skulle til, for i det mindste at kunne udfordre Lewis Hamilton, der ser ud til at være blevet gode venner med sin Mercedes, her sidst på sæsonen.

Max Verstappen, derimod, er bare i en liga for sig selv, hvilket han understregede ved at sætte ny rekord for vundne løb i en sæson, med 14 sejre. En rekord han uden tvivl, vil satse på bliver udbygget yderligere.

Mens Mercedes igen viste, at de, langt om læne, er ved at finde frem til at få deres W13 til at virke, må Ferrari sidde tilbage med en lidt flad fornemmelse, efter endnu engang at være blevet slået af Mercedes, som nu blot er 40 point efter Ferrari i kampen om konstruktørmesterskabet.

Ferrari havde lidt problemer med Leclerc's bil, efter han kørte galt i den anden træning, mens Sainz faktisk virkede stærkt kørende, uden at kunne udfordre de 4 foran ham. Så der er noget der skal kikkes på hos Ferrari, inden næste løb.

Kampen om 4. pladsen i konstruktørmesterskabet blev også tættere, da Alonso udgik, mens Ricciardo i storform, formåede at hive P7 hjem, til trods for en 10 sekunders straf. Der er nu blot 7 point mellem Alpine og McLaren, så der er intet afgjort her.

I bunden af feltet, kunne HAAS være glade for, at Tsunoda ikke så at Ricciardo kom på indersiden af ham, da AlphaTauri og HAAS nu kun er et enkelt point fra hinanden i kampen om 8. pladsen i konstruktørmesterskabet.

HAAS havde en decideret dårlig dag i Mexico, hvor Magnussen kæmpede med tekniske problemer, mens Schumacher endnu engang, bare kørte et dårligt løb.

Værre er det dog hos Williams, der dog har taget beslutningen om at Latifi er fortid på holdet, efter denne sæson. For netop Latifi viste, at han intet har at gøre i Formel 1, med et virkelig elendigt løb, mens Albon i den anden Williams, igen var tæt på pointene.

Alt i alt, var det dog et af de mere kedelige løb vi var vidner til i Mexico, men det skyldes måske at vi er blevet vant til, vilde kampe og god underholdning.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mexico's GP: Løbsresumé Endnu en sejr til Verstapp Schumacher færdig hos HAAS »