Andretti vil starte et F1-team

FIA . Copyright BMF1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 19/2 2022 klokken 15:02

Formel 1 er motorsportens kongeklasse, og forståeligt nok det ultimative mål for kørere og teamejere. Det gælder også tidligere F1-kører Michael Andretti.

Michael Andretti var i 2021 i forhandlinger med Sauber Motorsport, om at overtage Alfa Romeo F1-Team Orlen. Forhandlingerne nåede langt, men faldt til jorden, da Andretti ikke kunne få den mængde af kontrol, som han ønskede.

Enkelte påstår, at Andretti ikke havde midlerne til at gennemføre handlen, men det har Andretti-familien pure afvist.

Nu viser det sig, at Andretti havde et andet es i ærmet, nemlig at starte sit helt eget Formel 1-hold. Det skriver Michael Andrettis far, Mario Andretti, på Twitter. Det er ydermere bekræftet af Andretti Autosport.

Mario AndrettiMario Andretti
Copyright Ikke sat!


Michael Andretti har sendt en ansøgning afsted til FIA, med henblik på at træde ind i sporten i 2024. Det skriver Indianapolis Star.

Det er i sig selv ikke noget nyt i Formel 1, at der kommer nye teams til. Det sĂĄ sporten seneste i 2016, da det amerikanske Haas-team sĂĄ dagens lys.

Planen er, at teamet skal hedde Andretti Global, og at bilerne skal bygges på en ny fabrik i Indianapolis - tæt på teamets Indycar og Indy Light-hovedkvarterer. Dog vil hjemmebasen være i England, ligesom det er tilfældet med Haas. Det skyldes, at det er nemmere, da 7 ud af 10 hold har en base i England.

Faktisk har holdet allerede sikret sig en motorleverandør, dog bliver det ikke nævnt, om det er en af de nuværende fire udbydere.

Eneste “problem” er, at det er blevet ekstra dyrt at blive en del af Formel 1, med den nuværende aftale. Nye teams er nemlig tvunget til at indbetale intet mindre end 200 mio. dollars, hvis de vil træde ind i Formel 1.

Disse penge bliver direkte delt ud på de 10 resterende hold, da de mister øjeblikkelig værdi, ved at der tiltræder flere teams. Dog har Andretti Global så ret til præmie penge fra første år, og ikke år tre, som det var tilfældet med Haas.

Andretti Global har, ifølge Mario Andretti, styr på samtlige detaljer og mandskab står klar i kulissen til at gå igang - hvis ansøgningen bliver godkendt.

Hvorfor vil Michael Andretti starte et nyt Formel 1-team, nĂĄr konkurrencen er sĂĄ hĂĄrd? Det er der flere ĂĄrsager til.

Andretti er en tidligere racerkører, og nuværende ejer af det succesfulde Indycar-team Andretti Autosport. Derfor er det en erfaren herre som træder ind i motorsportens kongeklasse.

Formel 1 har også haft stort fremdrift i USA, hvor Andretti Autosport hører hjemme. Der skal køres hele to løb i USA i 2022-sæsonen - og der er rygter om flere løb i fremtiden. Faktisk var USA’s GP det mest besøgte Grand Prix i 2021, med 400.000 tilskuere hele weekenden - 29.000 tilskuere mere end Mexico på andenpladsen.

Formel 1 indførte også et budgetloft i 2021, der skal gøre uligheden mindre og sporten mere fair. Det er nede på 140 mio. dollar i 2022.

Nu bliver det spændende, om FIA vælger at godkende Andretti Globals ansøgning om et nyt Formel 1-hold.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 forlænger med Circuit of the Americas Alpine launch i aften! Hvor pink bliver den? »