Formel 1 forlænger med Circuit of the Americas

Den amerikanske bane, Circuit of the Americas i Texas, har forlænget aftalen med Formel 1 og fortsætter nu samarbejdet til 2026.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Glenn Dunbar/LAT Photographic

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/2 2022 klokken 17:02

Formel 1 har en voksende fanskare og momentum i USA, så der er sikkert en del glæde i de små hjem 'over there', idet Circuit of the Americas (COTA) netop har oplyst, at man forlænger aftalen med Formel 1 frem til 2026.

F1 vendte tilbage til USA i 2021 efter en tvungen pause i 2020 på grund af Covid-19-pandemien og blev modtaget af et rekordstort publikum i Austin på 400.000 fans. Her kunne de iøvrigt se Max Verstappen, Red Bull, tage sin første sejr på amerikansk asfalt, da han vandt foran Lewis Hamilton, Mercedes.

Det første F1-løb på COTA fandt sted i 2012, hvor 100.000 tilskuere kunne opleve Hamilton, som dengang kørte for McLaren, tage sejren.

Kort efter banens premiere viste det sig imidlertid, at undergrunden var temmelig ustabil og bevægede sig mere end godt var. Af samme årsag var den trods alt nye bane nærmest berygtet for sin ujævne belægning, men det er nu rettet.

Max Verstappen og Lewis Hamilton i tæt duel i Austin, Texas.Max Verstappen og Lewis Hamilton i tæt duel i Austin, Texas.
Copyright Getty Images / Red Bull Content Pool


Således har COTAs ejere investeret store summer i en omfattende genopretning af banelegemet, herunder forstærkning af undergrunden i flere sving, hvilket samtidig har givet en mere jævn asfalt.

Ikke kun COTA har trængt til opgradering. Således er man også i gang med nærmest dramatiske opgraderinger af legendariske Spa-Francorchamps i Belgien.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes-AMG præsenterer W13 Andretti vil starte et F1-team »