Monacos GP: Løbsresume. Verstappen vinder.

Max Verstappen jubler over sejren. Emilia Romagnas GP 2021. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/5 2021 klokken 16:05

Det er meget muligt, at Monacos Formel 1 Grand Prix, ofte ikke er det mest underholdende, men allerede inden løbet startede, fik vi den første overraskelse, da Charles Leclerc måtte udgå, med problemer med bilen, som en direkte følge af hans uheld under kvalifikationen.

Verstappen fik på den måde, den pole-position, som han selv mente at han ville have fået hvis ikke Leclerc havde sat sin bil i vægen.

Den udnyttede han til fulde, da starten gik. Dog var Bottas med og pressede hollænderen, helt fra start.

Men Verstappen havde styr på det hele og styrede løbet fra front.

Sebastian Vettel i Aston Martin, var den langsommeste i toppen og heletiden manden, der blev holdt øje med i forhold til hvornår der skulle foretages et pitstop af de forreste.

Foan Vettel, lå Hamilton på P6, men heller ikke Hamilton havde det der skulle til, for at kunne overhale på den snævre bane.

Bottas var flere gange oppe og presse Verstappen, men omkring en trediedel inde i løbet, tabte han tid ti lhollænderen, da de begyndte at overhale de bagerste med en omgang, hvilket sendte Carlos Sainz, i den tilbageværende Ferrari, helt op i gearkassen på finnen.

På omgang 30 kommer Lewis Hamilton i pit fra P6. Han kom ud, ret perfekt, på P8, foran Giovinazzi.

Omgangen efter pitter Bottaas. Mens Mercedes lavede et perfekt stop for Hamilton, gik det helt galt med Bottas. De kunne simpelthen ikke få hans højre forhjul af.

Det endte med at sende Bottas ud af løbet.

På omgang 32 pitter Vettel og kommer, efter hård og tæt kamp, ud foran både Hamilton og Gasly. Hamilton er absolut ikke tilfreds med det.

På omgang 35 kommer Verstappen i pit, til et helt perfekt stop, hvilket sendte Perez i spidsen for løbet i en enkelt omgang, til han tog sit stop. Perez kom ud på P4 og Red Bull så også tilfredse ud i pitten.

Sebastian Vettel, fik det optimale ud af de stop og rykkede op på P5.

Halvvejs inde i løbet, var Verstappen i front, foran Sainz i Ferrari og Norris i McLaren.

Med blot 19 omgange til mål, pitter Lance Stroll som den sidste og kom ud på Soft dæk. Han mistede ikke nogle placeringer ved dette stop.

Hos HAAS, der var Mazepin for en gang skyld, den hurtigste af de to, selvom man ikke rigtigt kunne kalde dem for hurtige.

Med 10 omgange til mål, pittede Hamilton og kom ud på Soft. Helt klart for at gå efter hurtigste omgang og få det ene ekstra point. Radiomelding til ham efterfølgende understregede dette, samtidig med at han straks satte hurtigste sektortid, der førte til ny hurtigste omgang og ny banerekord.

Så for Hamilton, kom der da lidt sjov for ham, efter en ellers meget frustrerende dag.

Sergio Perez, der startede som nummer 9, pressede og pressede for at komme forbi Lando Norris, i kampen om 3. pladsen. Men igen viste Monacos snævre bybane, som som nærmest umulig at overhale på.

Aston Martin fik årets bedste resultat, med en 5. plads til Vettel og en 8. plads til Stroll. Samtidig var resultatet også vigtigt for Red Bull, der overtog føringen i konstruktørmesterskabet, efter Bottas måtte udgå og Hamilton nøjes med P7.

Verstappen vandt løbet, overtog førringen i verdensmesterskabet, mens Sainz fik Ferrari på podiet og Norris ind på P3 i McLarens smukke lyseblå racer med Gulf bemalingen.

Sebastian Vettel slutter som "Driver of the Day!"