Russell: Prøvede han at slå os ihjel?

George Russell udtalte efter løbet på Imola, at Valtteri Bottas kørte “unødvendig farligt” og dermed brød en indbyrdes aftale mellem kørerne.

Russell . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/4 2021 klokken 19:04

En af de mest dramatiske situationer under det fugtige grandprix på Imola var, da George Russell og Valtteri Bottas kolliderede med over 300 km/t.

Nu beskylder Russell sin finske konkurrent for at køre unødvendigt hårdt, blot fordi det var Williams-køreren, der var i højre sidespejl kort før Sving 2. Og at Mercedes-køreren brød en uskreven regel blandt kørerne.

”Mellem kørerne har vi haft denne gentlemens agreement, at hvis der kommer en hurtigere bil med DRS, rykker du ikke i rattet i sidste øjeblik," forklarede han.

"Jeg fik slipstream, og lige som jeg trak sig ud, bevægede Valtteri sig meget let, og det sendte mig bare væk og ud i det våde på banen.”

Samtidig satte Russell spørgsmålstegn ved, om Bottas ville have foretaget denne (i hans øjne) farlige manøvre, hvis det havde været en anden kører, der ville forbi.

George Russell.George Russell.
Copyright Williams F1


Udtalelsen bunder i, at Russell, som en del af Mercedes’ juniorprogram og lånt ud til Williams, længe været anset som afløser for Bottas.

Valtteri Bottas var ikke enig i Russells udlægning af den farlige situation.

”Fra mit synspunkt var situationen den, at jeg havde været i pit for tørvejsdæk, og det var lidt af en kamp at få dem til at arbejde,” forklarede Williamskøreren.

”George kom tæt på og besluttede at overhale. Naturligvis er sporet ret smalt, og der er kun én tør linje, og han kom på ydersiden,” forklarede Bottas.

Valteri BottasValteri Bottas
Copyright Mercedes


“Der var hele tiden plads til to biler, men hans manøvre gav ingen mening - og han mistede naturligvis kontrollen og ramte mig.”

“Jeg har ikke talt med ham. Jeg kunne ikke høre noget som helst,“ forklarede finnen på et spørgsmål om, hvad Russell sagde til ham, da denne gik hen til den smadrede Mercedes-racer i sekunderne efter ulykken.

“Jeg forstår det ikke. Det var helt klart hans skyld, og jeg forstår ikke raseriet,” lød det fra Bottas.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er Mazepin for dårlig til Formel 1? Wolff: I dag var tæt på Renault Clio Cup »