Kevin afviser vikar-rolle hos Haas F1

For nylig udtalte Haas F1s teamchef, Günther Steiner, at han gerne så Kevin Magnussen som vikar for teamet, men det afviser danskeren kommer på tale.

Kevin Magnussen under Englands Grand Prix 2020 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/2 2021 klokken 14:02

Efter en hård periode i midten og senere i bunden af Formel 1-feltet hos Haas F1 har Kevin Magnussen endelig fået reelle vinderchancer i international motorsport.

I forrige weekends IMSA Daytona 24 var det kun sort uheld, der adskilte danskeren fra en podieplacering i Chip Ganassi Racings heftige Cadillac DPi sportsvogn, som han skal køre i resten af 2021. Dertil kommer en ny kontrakt hos Peugeots succesfulde WEC-team, hvor 24-timersløbet Le Mans vinker forude i 2022.

Men Formel 1 har stadig bud efter den 28-årige kører. Således udtalte danskerens nu forhenværende teamchef Günther Steiner for et par dage siden, at han godt kunne være interesseret i at ringe til Magnussen og dennes tidligere teamkammerat, Romain Grosjean, hvis der skulle blive behov for en vikar til teamets nye kørere Mick Schumacher og Nikita Mazepin.

Men ifølge Magnussen kan Steiner godt spare pengene på det ‘long distance’-opkald.

"Günther er en god ven, ligesom mange andre folk i Haas-teamet, men enhver snak om at køre et et enkelt løb, er udelukket," sagde Magnussen ifølge Autosport .

Günther Steiner vil gerne låne Kevin Magnussen som vikar.Günther Steiner vil gerne låne Kevin Magnussen som vikar.
Copyright Haas F1


“Jeg vil fokusere på det, jeg gør nu, og jeg savner at vinde.”

“Nu har jeg været i Formel 1 i syv år, så at køre et enkelt løb mere, er ikke specielt interessant for mig. Jeg har været der og synes også, at jeg har gjort mit bedste for at få succes.”

“Nu vil jeg ud og vinde løb igen - det er virkelig der, hvor jeg er nu.”

På den anden side afviser Magnussen ikke kategorisk at vende tilbage til Formel 1, men så bliver det i toppen og ikke i bunden af gridden.

“Hvis Mercedes kom og spurgte, om jeg ville køre for dem, så tror jeg, at enhver ville overveje det seriøst,” lød det klare svar fra Cadillac-køreren.

Grosjean, der fortsætter karrieren i IndyCar, har ligeledes udtalt, at han ikke ønsker et vikarjob hos Haas.

Kevin Magnussen startede F1-karrieren i 2014 hos McLaren, hvorfra han kom til Renault i 2016 for endelig at køre for Haas F1 fra 2017 til 2020. Bedste placering blev en sensationel andenplads i Australien i debutløbet for McLaren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff afviser Verstappen-klausul Russell aldrig på tale »