Derfor valgte Red Bull Perez

Tidligere i dag blev det bekræftet, at Sergio Perez kører for Red Bull Racing i 2021. Holdchefen, Christian Horner, har sat nogle ord på, hvorfor de valgte ham.

Sakhirs Grand Prix 2020 . Copyright BWT Racing Point

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 18/12 2020 klokken 18:12

Det var en hård beslutning at træffe for de firedobbelte verdensmestre, men med al den data enerigfabrikanten havde på Alexander Albon, følte Red Bull, at de blev nødt til at skille sig af med Albon.

“Det var en utrolig hård beslutning,” udtaler Horner ifølge motorsport.com

“Jeg tror, at vi alle gerne ville have, at Alex skulle have haft success. Vi har hele tiden sagt, at vi gerne ville give Alex hele sæsonen, og ikke træffe nogen beslutning før, vi havde et komplet overblik over hans data. Og det var så det vi gjorde.”

“Men når du kigger på dataen, og du derefter kigger på afstanden mellem kørerne. Det var en beslutning, som var drevet meget af afstanden mellem kørerne.”

Englænderen uddyber beslutningen med, at de ikke kunne ignorere mexicanerens præstationer hos Racing Point i 2020, som kulminerede med en sejr i Bahrain i næstsidste løb.

“Det var umuligt at ignorere Sergio’s præstationer hos Racing Point i denne sæson, og særlig i anden halvdel af sæsonen. “

“Han er en meget komplet kører, og jeg synes, at han har en uhyggelig evne til at overlevere i det maskineri han har til rådighed.”

“Hvis du kigger på det antal af podieplaceringer han har haft, og den success han har haft igennem årene, så tror jeg, at han vil være en god tilføjelse til holdet.”

Det var dog en svær beslutning at nå frem til, da Red Bull holder meget af deres nu tidligere kører, Alexander Albon.

“Så en meget, meget svær beslutning, blev gjort endnu sværere, fordi Alex er en meget dejlig fyr.”

Alexander Albon erstattede Pierre Gasly hos Red Bull i midten af 2019-sæsonen efter, at han var langtfra Verstappen, og Albon lider nu samme skæbne som franskmanden.

Red Bull er godt klar over, at det er en svær opgave at være Verstappens holdkammerat, men teambossen siger også, at de har fremlagt realistiske mål for mexicaneren.

“Jeg tror, at vi fra begge sider er meget realistiske. Jeg tror, at han kender Max’ kvaliteter.”

“Han har været i fremragende form i de sidste par år. Så jeg tror ikke, at han undervurderer hans næste udfordring overhovedet. Men jeg tror, at han er meget glad for at få muligheden for at bevise ham selv,” lød det fra Red Bull-chefen.

Alexander Albon fortsætter hos Red Bull, som test og-reservekører i 2021, hvor han særligt skal fokusere på 2022-udvikling af Red Bull-bilen, hvor der kommer et helt nyt reglement.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Perez til Red Bull BMF1's Power Ranking 2020: Kørerne »