Carlos Sainz giver simulatoren en chance

McLaren-køreren Carlos Sainz har normalt ikke meget fidus til simulationer, men når nu han alligevel har en helt ny simulator stående derhjemme, kan han lige så godt give den en chance, når der ikke er andet at lave i sommerferien.

Carlos Sainz . Copyright McLaren Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 16/8 2019 klokken 18:08

Ja, du læste rigtigt: Carlos Sainz har sin helt egen Formel 1-simulator stående derhjemme, men har bare ikke rigtig brugt den endnu. Han foretrækker at køre i rigtige biler og vil hellere øve sig i en gokart.

Den spanske McLaren-kører er ikke en gamer som Lando Norris eller Max Verstappen, men nu vil han alligevel prøve kræfter med de virtuelle forberedelser til resten af løbene.

"Jeg vil prøve, om det er sjovt.", siger Sainz. "Jeg har faktisk pænt meget fritid, når jeg ikke er på besøg hos McLaren eller i træningscenteret. Derfor vil jeg give simulatoren en chance. Men jeg foretrækker alligevel at være udenfor og køre rallybiler eller gokart. Men hvem ved, måske har jeg et talent for simulationer."

Sainz er grundlæggende meget begejstret for gokart-sporten. Han siger: "Jeg bruger gokart-sporten til at forberede mig, især på baner, hvor murerne er tæt på som f.eks. Singapore, Monaco og Canada. Det er altid en stor udfordring. Men før eller siden bliver det kedeligt at køre så mange omgange på de samme baner."

Måske kan det virke overraskende, at Sainz synes det er hårdere at køre gokart end Formel 1. For ham kræver det en hårdere fysisk indsats at køre en gokart end det gør at køre i en Formel 1-bil – især på bestemte baner.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny simulator skal hjælpe Haas under løbsweekendern Verstappen: Hamilton har været heldig »