Williams uforstående overfor problemer

Løbende opdateringer er almindelige i dagens Formel 1, og normalt forøger de performance. Bare ikke hos Williams, og det forstår teamet ikke.

Felipe Massa . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/8 2016 klokken 10:08

2014 var et særdeles godt år for Williams F1, og alle spåede, at det traditionsrige britiske team nu var stærkeste udfordrer til dominerende Mercedes AMG. I virkeligheden blev det starten til en langsom deroute for de blå-hvide biler, og trods adskillige opdateringer går det stadig den forkerte vej.

Problemerne forstærkes yderligere af det kommende 2017-reglement, hvor kortene er blandet endnu engang, og hovedpinen ligger i den ressourcekrævende øvelse at prioritere indeværende sæson (og dermed betalende sponsorer) men samtidig udvikle på næste års model.

Som situationen er lige nu, kæmper Williams krampagtigt for at holde fat i sin 4. plads med 96 point i årets konstruktørmesterskab, men teamet åndes kraftigt i nakken af et andet privat team, Force India, der har 81 point.

Pat Symonds
Copyright Formula1.com


"De seneste to år har vi fået tingene til at fungere, som vi forventede, og det er vi stolte over," udtaler Williams tekniske direktør Pat Symonds. ”I løbet af denne tid, var der kun én opdatering, der ikke fungerede, som vi forventede, så det er ret flot.”

Men efter de to års positive udvikling, har den gå hverdag tydeligvis meldt sin ankomst.

"I år har vi haft to ret store opdateringer, og de har ikke leveret, som vi forventede,” indrømmer Symonds. ”Vi har derfor besluttet at skifte fokus til næste års bil tidligere end planlagt.”

"Derfor har vi lavet færre opgraderinger end normalt, men nogle af dem har vist sig ikke at levere det, som vi håbede, de ville. Jeg vil være ærlig og sige, at vi faktisk endnu ikke er helt sikre på hvorfor, og derfor er vi nu i gang med en stor efterforskning af problemet.”

Valtteri Bottas
Copyright Williams F1


"Vi vil komme til bunds i det, for det er den måde vi arbejder på hos Williams. Vi går helt ned i detaljen, og så løser vi det."

For flere teams har det især dækkene været en stor udfordring, og her er Williams ingen undtagelse.

Rob Smedley, Williams’ Performance Manager, har udtalt, at netop dækkene er et område, som teamet må blive bedre til at afkode, og dette erkender Symonds også.

"Som team, ville jeg føle mig bedre tilpas, hvis vi var mere på toppen med hensyn til dækkene," indrømmer han.

”Det er et vanskeligt område for os alle, og der er ingen tvivl om, at vi må bruge flere ressourcer på dette område," slutter Symonds.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Ocon ind - Haryanto ud Redder Bottas Magnussens fremtid hos Renault? »