Redder Bottas Magnussens fremtid hos Renault?

I jagten på en kører med et navn og en karisma ud over det sædvanlige skulle Renault angiveligt have givet Williams-køreren Valtteri Bottas et godt tilbud om at køre for holdet i 2017.

Billeder fra Mexico 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/8 2016 klokken 11:08

Renault har klart meldt ud, at de gerne så en mere karismatisk kører på deres hold, end dem der er der lige nu, inklusiv Kevin Magnussen, hvilket har fået spekulationer om en total udskiftning af deres kører line-up til at florere.

Flere prominente navne har været oppe at vende, herunder Jenson Button, Sergio Perez og nu også Valtteri Bottas.

Buttons kontrakt med McLaren udløber efter denne sæson, men at han skulle have lyst til at skifte fra et udviklingsprojekt til et andet, sidst i hans karriere, virker meget usandsynligt. Her er der mere der taler for, at han skifter til Williams, som også har ham på deres hvide liste. Eller måske vælger han at stoppe helt.

Perez, er en anden der er på tale til et af Renault-sæderne, men også han er kædet sammen med Williams. Perez er eftertragtet, dels fordi han har udviklet sig til at blive en af de bedste kørere i feltet, men også som følge af den stærke økonomi han tager med sig. Igen virker Williams som et mere åbenlyst valg for mexicaneren.

Bottas, som kører for Williams, siger at han stadig mener at han mangler at opnå noget sammen med Williams, men han kan blive fristet af pengene hos Renault og muligheden for at være med til at præge et hold i større grad, end han er i dag.

Netop det, at Bottas kan være på vej til Renault, kan være Kevins redning.

Bottas er hurtig, men om han er hurtigere end Kevin, er tvivlsomt.
Han er dog meget udadvendt, hvilket må siges at være sjældent fra en finne. Netop det kan give ro på hos Kevin.

De to kan helt sikkert også arbejde godt sammen med den samme seriøse nordiske tilgang til udvikling af bil og hold. Det vil være med til at løfte dem begge samtidig med holdet.

Ved at beholde Kevin, frem for at sætte to nye kørere i Renault racerne i 2017, vil Renault også opnå lidt kontinuitet, hvilket er godt for holdets udvikling.

En sidste ting, der kan være med til at pege i retning af en nært forestående løsning, som involverer Bottas, er, at både Williams og Renault har meldt ud, at de forventer at være klar med en annoncering af deres 2017 kører line-up, når Formel 1 feltet kommer til Monza i starten af september.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams uforstående overfor problemer Haryanto test- og reservekører for Manor »