Vedholdende rygte: Carlos Sainz til Ferrari

Blot en dag efter Vettels farvel til Ferrari begynder dominobrikkerne for næste sæson så småt at falde på plads: Carlos Sainz kører 2021 for Ferrari, hans sæde hos McLaren-går enten til Ricciardo eller Vettel.

Italiens Grand Prix 2019 . Copyright McLaren

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/5 2020 klokken 11:05

Meget tyder på, at Charles Leclerc får en spanier som teamkammerat næste år. Skiftet kan blive meldt officielt ud allerede i morgen (torsdag den 14.5.).

Sainz' far, Carlos Sainz senior, har over for den spanske tv-kanal „Movistar” antydet, at hans søn forlader McLaren. I øjeblikket kan han kun sige "meget lidt" om det, men det er "klart, at der kommer skub i tingene."

Hvad Sainz senior ikke siger direkte men mener: Kontrakten med Ferrari er færdigforhandlet, og der mangler kun et par få detaljer:

"Før eller siden" bliver der meldt klart ud, udtaler Sainz senior: "Situationen med disse rygter og historier er ikke holdbar to måneder endnu. Jeg kan ikke sige mere om det lige nu, for situationen er prekær.”

McLarens kørere 2020. Carlos Sainz Jr. hjelmMcLarens kørere 2020. Carlos Sainz Jr. hjelm
Copyright McLaren


"Livet står ikke stille, og enten bliver du stående eller du fortsætter med at udvikle dig. Så vidt jeg kan bedømme situationen som hans far, er det hans [Carlos Sainz junior] mål at udvikle sig, ligesom han gjorde sidste år. Det bør være enhver sportsmands filosofi, og jeg kan kun opmuntre ham til det.”

Såfremt Sainz senior har ret i, at hans søn skifter til Ferrari, sker der en kædereaktion på F1-kørermarkedet: Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Ricciardo går med planer om at forlade Renault efter en skuffende sæson – også fordi vintertestene ikke var særligt lovende.

Japans Grand Prix 2019. Renault. Daniel Ricciardo spiller rugby i pitten på SuzukaJapans Grand Prix 2019. Renault. Daniel Ricciardo spiller rugby i pitten på Suzuka
Copyright Renault F1


På den østrigske internetplatform „motorprofis.at“ meldes der dog klart ud, at Vettel overtager Sainz’ sæde hos McLaren og ikke Ricciardo. McLaren forventes også at træffe en beslutning i denne uge.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff interesseret i Vettel Rygte: Vettel til McLaren? »