Formel 1-eksperten: Hvad nu Vettel?

Den seneste tid er Sebastien Vettel og Ferrari gledet længere og længere væk fra hinanden, og nu er bruddet en realitet. Hvad gør de to parter gør nu? Formel 1-eksperten har analyseret den nye udvikling.

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/5 2020 klokken 13:05

Til trods for at Ferrari har truet med at forlade Formel 1, er det næppe en option som det italienske hold vil forfølge. Men for Sebastian Vettel er en exit fra Formel 1 en reel mulighed.

Sebastian Vettel kom til Ferrari med en klar plan om at vinde endnu et verdensmesterskab med dem, som hans store forbillede, Michael Schumacher, gjorde. Men det er ikke lykkedes for tyskeren, der har kæmpet med et hold, hvor interne magtkampe har fået teamet til at slå revner.

Efter 2018-sæsonen måtte Kimi Räikkönen konstatere, at han ikke fik forlænget sin kontrakt med holdet, hvilket sendte ham over til Alfa Romeo, så han kunne holde sin hobby kørende. Ind kom i stedet Charles Leclerc, der havde fået besked på, at han var andenkører efter Vettel.

Men den unge og meget hurtige Leclerc ville ikke bare finde sig i at blive bag Vettel, der samtidig begyndte at lave dumme fejl.

Om det ville være gået anderledes, hvis Ferrari-ledelsen havde formået at holde Leclerc til den oprindelige plan, kan vi aldrig finde ud af, men vi kunne se gennem 2019-sæsonen, at Vettel løbende blev hårdere overfor Leclerc, samtidig med at han mistede fart overfor alle andre.

En ond spiral var begyndt, hvilket ultimativt udløste bruddet mellem Vettel og Ferrari.

Hvis Sebastian Vettel ønsker at forblive i Formel 1, vil der helt sikkert være et sæde til ham. Spørgsmålet er mere, om han har lyst til at køre endnu sæson med fare for at komme i en bil, der ikke kan vinde.

Det er dog langt fra umuligt, at han kan komme på et vinder-hold. Mercedes kunne sætte Vettel ind ved siden af Hamilton - eller Bottas, såfremt Hamilton skulle vælge det usandsynlige at skifte til Ferrari for at udleve den drøm.

Østrigs Grand Prix 2018. Sebastian Vettel efter kvalifikationen hvor han blev 3'erØstrigs Grand Prix 2018. Sebastian Vettel efter kvalifikationen hvor han blev 3'er
Copyright Ferrari


Det er dog mere sandsynligt, at det bliver enten McLaren eller Renault, der sikrer sig tyskerens arbejdskraft. Det forlyder nemlig, at Vettel allerede har kontraktoplæg fra både McLaren og Renault.

McLaren har Carlos Sainz Jr. på holdet, som Ferrari er interesseret i at få over, mens Daniel Ricciardo også kunne smutte fra Renault til Ferrari. I begge tilfælde kan det så blive et bytte mellem holdene.

Du kan læse mere om Ferraris muligheder i nyheden om Ferrari-kandidaterne

Der er næppe nogen tvivl om, at Sebastian Vettel ved, hvad han gør efter denne sæson. Tyskeren, der er kendt for at være meget privat omkring sin egen person, er også kendt for ikke at overlade noget til tilfældighederne.

Inden han lagde sin opsigelse hos Ferrari, har han helt sikkert været klar over, hvilke optioner han har for 2020. Om det er et skifte til et andet hold, eller en tidlig pension, finder vi snart ud af.

Personligt tror jeg på, at Vettel stopper. Tiden med Corona-nedlukning har fået ham til at nyde friheden, tiden sammen med sin kone og tre børn samt tiden til at hygge sig med de gamle motorcykler, som han har nogle stykker af.

Der er helt sikkert også flere TV-stationer, der har tilbudt ham et job, men om det vil interessere ham, tvivler jeg på. Med et sådant job vil han ikke meget mere tid til sig selv og sin familie, hvilket kan stoppe ham. Den type job kan sagtens blive aktuelt på et senere tidspunkt, hvor han så vil kan komme tilbage i manegen, som vi har set med Damon Hill og Johnnie Herbert.

Om det bliver Ferrari eller Vettel, som først kommer med en udmelding om deres fremtid, bliver interessant at se. Vi forventer at Ferrari melder ud først, med mindre Vettel vælger at stoppe i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Her er kandidaterne til Vettels sæde Wolff interesseret i Vettel »