Usikkerhed omkring Monaco

Efter aflysning af sidste weekends Formel 1 løb, der skulle være kørt på Imola, som følge af voldsomme oversvømmelser i området, er der opstået usikkerhed om det er muligt at afvikle det kommende løb i Monaco.

Regn . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/5 2023 klokken 08:05

Man skal ikke være i tvivl om, ,at rykke et helt Formel 1 setup fra en lokation til en anden, uanset afstand, kræver en del logistik.

En stor del af udstyret var allerede placeret på område i og omkring Imola-banen inden man blev nød til at aflyse alt, som en direkte følge af oversvømmelser, ikke bare i områderne omkring Formel 1 banen, men også ind på banen.

Det har medført, at en del af det udstyr som holdene allerede havde sat op, fortsat befinder sig på Imola, hvor mudder har forhindret nogle af holdene i at få udstyret ud.

Lige nu, er der fortsat tid til at få bjerget udstyret ud, men hvis ikke der kommer hul igennem til det i dag, kan der være hold, der ikke kan komme til start i Monaco.

Det er de små hold, herunder AlphaTauri, hvis fabrik også er blevet hårdt ramt af oversvømmelserne, der lider mest. Dog skal det tilføjes, at AlphaTauri ikke har meldt noget ud endnu, om at de er i problemer, men at det er ansatte på holdet, der har meldt ud om deres bekymring om at kunne nå løbet i Monaco.

Williams skulle også have udfordringer med deres udstyr, mens det ser ud til at dækleverandøren Pirelli, der har lastbiler der sidder fast på banen, har ekstraudstyr nok på fabrikken ved Milano, til at de ikke bliver påvirket.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 donerer til Emilia-Romagna Ferrari og Mercedes kæmper om Hamilton »