Toto Wolff undersøges for brud på FIA’s regler

Toto Wolff og hans kone Susie Wolff undersøges i øjeblikket for brud på FIA’s regler angående fortrolighed. Mercedes F1 afviser alle beskyldninger om interessekonflikter og kritiserer den manglende kommunikation fra FIA.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/12 2023 klokken 09:12

Toto Wolff er kommet i FIA’s søgelys for angiveligt at have haft kendskab til fortrolige oplysninger, som han måske kan have fået fra sin kone, Susie Wolff.

Problemet er, at Susie Wolff er direktør for ”F1 Academy”, det vil sige Formel 1 for kvinder, og hun har selvfølgelig forbindelser til andre organisationer inden for sporten.

Og netop det er sagens omdrejningspunkt:

I henhold til en artikel fra Business F1 er der mistanke om, at Susie Wolff kan have givet fortrolige informationer til sin mand Toto.

Japans Grand Prix 2018. Mercedes demokørsel med Herr og Frau Wolff (Toto og Susie)Japans Grand Prix 2018. Mercedes demokørsel med Herr og Frau Wolff (Toto og Susie)
Copyright Mercedes AMG


De andre teamchefer i Formel 1 skulle angiveligt have undret sig over, at Toto Wolff sad inde med en hel masse intern viden fra Formel 1-managementet (FOM). FOM er Susie Wolffs arbejdsgiver.

Nu ligger sagen så hos FIA’s Compliance-afdeling, der vil kigge nærmere på, om reglerne er blevet overtrådt.

I mellemtiden har Mercedes offentliggjort en udtalelse på deres hjemmeside, hvor de afviser alle beskyldninger men samtidigt beskylder FIA for ikke at have besked om en eventuel undersøgelse mod Toto Wolff.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 6 sprintweekender for 2024 offentliggjort Spaniens Grand Prix kan være på vej til Madrid »