Tidligere F1-kører vinder olympisk guld

Tilbage i 2001 var Alessandro Zanardi tæt på at dø, men her næsten 15 år efter, kan han kalde sig tredobbelt OL-guldvinder.

Alex Zanardi . Copyright BMWblog

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/9 2016 klokken 19:09

Navnet Alessandro Zanardi klinger nok i de fleste motorsportselskeres øre, fordi mange af os har fuldt ham. Dem der kan huske ham fra før 2001, vil huske en tidligere Formel 1-kører for Jordan, Lotus, Minardi og Williams, mens os der kun har oplevet ham efter 2001, har oplevet en kriger af den anden verden, som ikke har ville lade en ulykke sætte en stopper for ham. Alex Zanardi mistede nemlig begge sine ben, efter en ulykke på Lausitzring tilbage i 2001, men her stort set 15 år efter har han utrolig meget succes i en anden form for sport.

Alex Zanardi
Copyright BBC


I nat lykkedes det nemlig italieneren at vinde sin tredje OL-guldmedalje i håndcykling til de paralympiske lege (OL for folk med en form for handicap). Det var italienerens første guldmedalje i denne omgang, men han har også to guldmedaljer fra legene i London tilbage i 2012. Det i sig selv er flot, men der er en ting som gør denne sejr til noget helt specielt. 2016 guldmedaljen i enkeltstart på håndcykel kom nemlig i nat og i morgen er det præcis 15 år siden, at hans voldsomme ulykke skete. Den skete nemlig den 15 september 2001.

Alex Zanardi
Copyright ESPN


Det er dog ikke kun til OL at den italienske kører/rytter har stor succes, han har nemlig også vundet intet mindre end seks VM-guldmedaljer og ud over det har han også gennemført Ironman på Hawaii, hvor han brugte en kørestol til løbe delen og en håndcykel til cykel distancen. Alex Zanardi har dog også haft succes i motorsportens verden siden hans ulykke, han har nemlig vundet fire løb i verdensmesterskabet for standardbiler og deltaget i Blancpain sprint serien (findes også i en endurance serie).

Alex Zanardi
Copyright F1 Pics


Inden ulykken havde den italienske racerkører dog også stor succes, men det var ikke i Formel 1. Zanardi vandt nemlig hele to CART mesterskaber tilbage i 1997 og 1998, inden han endelig fik chancen for en fuld sæson i Formel 1, tilbage i 1999. Italieneren nåede at køre 41 Formel 1-løb, men det var først i 1999, at Williams gav ham muligheden for at køre en hel sæson. Hans bedste løbsresultat kom dog tilbage i 1993, da han sluttede på sjettepladsen i det brasilianske grand prix for Lotus. Dermed kan man ikke sige, at han fik den helt store succes i Formel 1, men det har han så fået i andre ting.

Her på BMF1 kan vi godt lide folk der klare sig godt mod alle odds, så stort tillykke til Alex Zanardi med endnu en guldmedalje.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button til Super GT? Mercedes snyd »