Button til Super GT?

Jenson Button har valgt at tage en pause fra Formel 1 og nu løfter han sløret for, hvad han kan bruge pausen på.

Jenson Button . Copyright Allan Haslund

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/9 2016 klokken 18:09

Under det italienske grand prix, kom det frem, at Jenson Button har valgt at tage en pause fra motorsportens kongeklasse. En pause, som ikke nødvendigvis betyder at han stopper Formel 1-karrieren, men nærmere, at han holder et sabbatår med mulighed for McLaren-comeback i 2018. Briten har dog ikke tænkt sig, at slappe af i 2017, fordi han vil nemlig gerne ud og køre noget ræs og nu er han kommet med nogle bud på, hvor det kan foregå henne.

Jenson Button.
Copyright McLaren Media


Jenson Button kunne nemlig godt tænke sig, at prøve kræfter med enten Rallycross, som hans far John eller køre noget Super GT i Japan.

"Jeg vil bruge mere tid sammen med mine venner og min familie og bare prøve noget andet. Det kunne være Rallycross, eller Super GT eksempelvis. Der er så mange muligheder og det er faktisk fedt, fordi jeg kan planlægge det hele selv. Jeg har en kontrakt der siger, at jeg skal køre for McLaren i 2018 hvis de får brug for mig, men næste år bestemmer jeg selv. Jeg har kørt Formel 1 i 17 år, så jeg trænger til selv at bestemme nu," lyder det fra Jenson Button.

Far John og Jenson Button
Copyright McLaren Media


Jensons far John var en stor mand inden for britisk Rallycross og folkene bag Retro Rallycross Challenge har valgt at opkalde et trofæ efter ham. Årets retro-kører får nemlig John Button Memorial-trofæet og det er før overrakt af Jenson Button selv. Super GT kunne dog også være interessant for den tidligere Formel 1-verdensmester, da han altid har haft et stort navn i Japan og Honda er meget engageret i den serie sammen med Nissan og Lexus (Toyota). Det er blandt andet også i den serie at man finder den tidligere grand prix vinder Heikki Kovalainen nu om dage, han køre nemlig for Lexus.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tidspres fra Kevin Tidligere F1-kører vinder olympisk guld »