Stopper Hamilton i Formel 1?

Vi er langt fra 1. april, men rygter svirrer om, at Hamilton er desillusioneret over Formel 1, måden han tabte F1-mesterskabet til Verstappen på, og at englænderen derfor overvejer at lægge kørehandskerne på hylden allerede nu.

Saudi-Arabiens Grand Priz 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 20/12 2021 klokken 14:12

Det lyder som en dårlig joke, men flere medier spekulerer allerede i, at Lewis Hamilton kan finde på at forlade Formel 1 efter denne sæson.

Årsagen er bl.a. udtalelser fra Toto Wolff i interviews, hvor Mercedes-chefen flere gange har fortalt, at han ”håber at Hamilton fortsætter, for han er en af de bedste racerkørere, der nogensinde har fandtes.”

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Toto WolffAbu Dhabis Grand Prix 2021. Toto Wolff
Copyright Mercedes AMG


Toto Wolff ”håber”, at Lewis Hamilton fortsætter?

Lewis Hamilton har rent faktisk en kontrakt med Mercedes for de næste 2 år, så det burde ikke være et spørgsmål om håb.

Men meget tyder på, at Hamilton er gået i tænkeboks om sin fremtid i Formel 1:

Den 7-dobbelte F1-verdensmester skulle angiveligt være meget desillusioneret over Formel 1 og måden han tabte løbet og dermed verdensmesterskabet på i Abu Dhabi.

Dertil kommer en ekstrem hård sæson med masser af konstroversielle situationer, had på de sociale medier og buh-råb fra tribunerne.

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Efter F1-løbet i Abu Dhabi har Hamilton holdt sig væk fra offentlighedens søgelys:

Han og Toto Wolff blev væk fra FIA’s prisudelingsgalla sidste uge, og meget altså tyder på, Lewis Hamilton ikke er kommet sig efter nederlaget – eller måske rettere måden nederlaget skete på.

Bottas og Hamilton har kun kortvarig besøgt Mercedes-medarbejderne på fabrikken i Brackley og Brixworth, men ingen af kørerne har udtalt sig offentligt endnu.

Lewis Hamilton i Abu DhabiLewis Hamilton i Abu Dhabi
Copyright Mercedes AMG F1 - Jiri Krenek


Dertil kommer, at den nyvalgte præsident for FIA Mohammed Ben Sulayem har brugt nærmest religiøse vender om, at Hamilton og Wolff ”ikke vil blive tilgivet”, hvis de har brudt reglerne ved ikke at troppe op til FIA’s galla.

Hvis – og det er er stort ”hvis” – Hamilton virkelig skulle stoppe i F1, hvem skal så overtage hans sæde? Flere medier er allerede begyndt at spekulere.

Mercedes kunne måske ansætte Valtteri Bottas igen, og Alfa kunne vælge at køre endnu et år med Antonio Giovinazzi, men det er langt fra sikkert, at Alfa Romeo ville acceptere den deal.

Kimi Räikkönen nævnes som et bud, men det virker usandsynligt, at veteran-finnen gider F1 længere.

Frankrigs Grand Prix 2021. Valtteri Bottas og Kimi RaikkonenFrankrigs Grand Prix 2021. Valtteri Bottas og Kimi Raikkonen
Copyright Mercedes AMG


Et andet bud kunne være Nyck de Vries og Stoffel Vandoorne, som begge er tilknyttet Mercedes-teamet, men Nyck de Vries mangler F1-erfaring, og Stoffel Vandoorne blev allerede vraget til fordel for George Russell sidste år, da Hamilton blev ramt at corona.

Russell hos MercedesRussell hos Mercedes
Copyright Mercedes


Esteban Ocon er egentlig en Mercedes junior-kører, men han er faldet godt til hos Alpine, og det er meget usandsynligt, at Alpine giver slip på ham.

Men såfremt Ocon flytter til Mercedes fra Alpine, kunne det åbne en mulighed for Oscar Piastri, der for nyligt vandt F2-mesterskabet.

Ungarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbetUngarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbet
Copyright Alpine F1


Og så er der selvfølgelig altid Nico Hülkenberg tilbage, som både har erfaring og farten – dog ikke erfaring med at vinde eller komme på podiet.

Mercedes kunne selvfølgelig også vælge at gå efter de tidligere Haas-kørere Romain Grosjean og Kevin Magnussen, men her bevæger vi os måske lidt for dybt ind i drømmeland.

Og så er det er jo endnu ikke sikkert, at Lewis Hamilton vælger at stoppe.

Desillusioneret eller ej.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Syv kilo Mercedes-historie på 736 sider Pirellis nye 18” dæk »