Sådan bliver Rosberg verdensmester i Brasilien

Nico Rosberg er snublende tæt på at sikre sig sit første verdensmesterskab i Formel 1. Men hvad skal der til for at han kan sikre sig titlen allerede i den kommende weekend?

Nico Rosberg Australien 2016 . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/11 2016 klokken 12:11

Nico Rosberg kan sikre sig verdensmesterskabet i den kommende weekend, hvor Formel 1-feltet afvikler det næstsidste løb på årets kalender, når der køres i Brasilien.

Ender Rosberg med at vinde løbet, bliver han verdensmester, uanset hvad Lewis Hamilton gør. Hvis Hamilton bliver nummer 2, vil Rosberg have et forspring på 26 point, og med 25 point for en sejr kan han udgå af løbet i Abu Dhabi og stadig vinde med et enkelt point.

Bliver Rosberg derimod nummer to, må det ikke være Hamilton der vinder. Faktisk må Hamilton ikke blive bedre end nummer 4, hvis titlen skal i hus i Brasilien.

Bliver Rosberg nummer to og Hamilton nummer 4, vil Rosberg have et forspring på 25 point inden Abu Dhabi, hvilket, selv med en DNF til Rosberg og en sejr til Hamilton, vil sikre tyskeren titlen, da han så vil have flest andenpladser.

Et skridt længere ned for Rosberg, så han ender som nummer 3, vil stadig være nok til at give ham titlen, men så må Hamilton ikke blive bedre end nummer 6. Her vil der ikke være pointlighed, da det vil give Rosberg et forspring på mindst 26 point.

Billeder fra Brasilien 2014
Copyright Daimler Benz


Bliver han nummer 4, må Hamilton ikke blive bedre end nummer 8. Hvis Hamilton bliver nummer 7, vil de forlade Brasilien med 25 point mellem dem, men så skal Rosberg score point i Abu Dhabi, da han ikke længere vil have bedre placeringer at gøre godt med.

Bliver han nummer 5, må Hamilton maksimalt blive nummer 9, hvilket vil give Rosberg et forspring på 27 point.

Sidste mulige kombination for Rosberg er at blive nummer 6 og at Hamilton slutter som nummer 10 eller dårligere. Det vil give Rosberg et forspring på 26 point.

Alt andet lige vil kampen om mesterskabet køre hele vejen til det sidste løb i Abu Dhabi.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem hyrer Force India? Kevin Magnussen klar til Haas »